Logotips d'organismes oficials

Fórnols reivindica el paper de la dona rural en una exposició fotogràfica

Més de 85 dones van participar enviant imatges per a la mostra

Video Thumbnail
8M Fornols Dia de la Dona
Al Matarranya en els últims anys una de les localitats més actives per a la jornada del 8 de Març, Dia internacioal de la Dona, ha estat Fórnols. Mantenint l'esperit de la darrera edició on van organitzar tota una festa reivindicativa, este 2021 l'Associació Mussols Arremangats van convidar a totes

Al Matarranya en els últims anys una de les localitats més actives per a la jornada del 8 de Març, Dia internacioal de la Dona, ha estat Fórnols. Mantenint l’esperit de la darrera edició on van organitzar tota una festa reivindicativa, este 2021 l’Associació Mussols Arremangats van convidar a totes les veïnes i persones vinculades al poble a enviar fotografies i lemes sobre el 8M. Amb elles han fet un vídeo i una exposició a la plaça.

Caterina Molera, membre de l’associació Mussols Arremangats, explicava que “hem volgut fer una cosa més oberta i l’hem deixat tot lo dia, perquè la gent es puga apropar mantenint les distancies i cadascú es puga prendre el seu temps per observar les fotos i llegir les frases”. Així, d’una manera simbòlica, totes les dones s’han connectat i s’han fet presents, creant un espai de reivindicació, reflexió, lluita i visibilització de la dona.

A les dotze del migdia van llegir un manifest on van reivindicar el paper de la dona rural. Com explica Molero “les dones al camp fan moltíssima faena i sempre es percep com una ajuda, i no som una ajuda, fem molta faena al camp i a la casa i això s’ha de visibilitzar“.

Enviant fotografies van participar més de 85 dones, tot un èxit per un poble tan menut com Fórnols. A més, van participar molt activament les dones de l’Escola d’Adults, ajudant en els preparatius i confeccionant les banderoles que van adornar la plaça.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans