Logotips d'organismes oficials

L’Escola de Música de Calaceit surt al carrer per celebrar el festival de final de curs

La plaça major viu un festival que enguany ha tingut un total de 28 actuacions musicals

Video Thumbnail
L’Escola de Música de Calaceit surt al carrer per celebrar el festival de final de curs
El 18 de juny passat, els alumnes que integren l'Escola Municipal de Música de Calaceit van tornar a sortir a la plaça major per a celebrar el festival de final de curs. Durant tota la tarde del dissabte, amb un total de 28 actuacions musicals al programa d'enguany, els alumnes de l'Escola de Música

El 18 de juny passat, els alumnes que integren l’Escola Municipal de Música de Calaceit van tornar a sortir a la plaça major per a celebrar el festival de final de curs. Durant tota la tarde del dissabte, amb un total de 28 actuacions musicals al programa d’enguany, els alumnes de l’Escola de Música van pujar a l’escenari per a mostrar allò que han après. Duos, trios, actuacions per grups i inclús en família van omplir una tarde amena i que ha servit com el colofó al curs acadèmic de retorn a la normalitat. Desenes de veïns de diferents localitats, ja que l’Escola de Música de Calaceit està integrada per alumnes de pobles veïns i també de comarques més enllà del Matarranya, van assistir a un festival que va començar una mica tard per unes temperatures extremes.

Eva Abás, directora de l’Escola Municipal de Música, va destacar que «el festival el viure amb molta calor. Però, al marge d’això, va ser un dia molt bonic. Vam estar molt recolzats per les famílies, pels amics, pels companys, per tot el poble en general». Una celebració per a tot el poble «que ens agrade molt, ja que la compartim a peu de carrer». Un festival de final de curs que es va allargar unes quantes hores, i que va començar amb els alumnes més menuts. Ball, cançó, acordió, guitarra, metal·lòfons, bateria, piano… Per l’escenari de la plaça major van passar bona part dels 117 alumnes que integren l’Escola de Música. Unes actuacions que es van seguir amb molt d’entusiasme des d’un espai privilegiat, i que inclús va tindre un servei de barra, amb dolçaines per als músics i berenar per a tots.

I és que d’alguna manera, l’Escola de Música de Calaceit «implique molt les famílies», va recordar Abás, ja que «quan els bebès o els alumnes de 2 anys van a classe, ho fan amb algun dels pares o amb algun familiar adult». I vulgues o no, això els converteix en part activa de l’escola. Inclús «tenim pares de xiquets matriculats que s’acaben apuntant a classe». La directora de l’Escola de Música de Calaceit va reivindicar el paper i la importància que té la música, tant per als xiquets com per als adults. «La música desenvolupe les intel·ligències múltiples. Els ajude a socialitzar, a desenvolupar l’empatia, la sensibilitat… i després hi ha altres facetes que s’amaguen darrere de la música, com la psicomotricitat, les matemàtiques o la lingüística». I és que la música «és una part clau de la nostra vida».

Ara, l’Escola de Música es pren uns mesos de descans i agarrarà energies pel pròxim curs acadèmic. La previsió de l’escola és continuar amb una matrícula similar a la de l’any que acabem de superar.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans