Logotips d'organismes oficials

Prop de 300 persones participen en el regrès de la Trobada de Jubilats del Matarranya

Enguany la festa s'ha celebrat a Pena-roja, amb l'entrega de banderoles i actuació de la Banda Peñarbés a l'església, dinar, actuació de la Rondalla del Matarranya i ball popular

Video Thumbnail
Prop de 300 persones participen en el regrès de la Trobada de Jubilats del Matarranya
Prop de 300 persones van participar el passat dissabte 18 de juny a la Trobada de Jubilats i Pensionistes del Matarranya. Una festa que s'ha reprès este 2022 i que, seguint la roda pels pobles que tenen associació de jubilats, enguany ha fet parada a Pena-roja. Jornada marcada per la calor extrema,

Prop de 300 persones van participar el passat dissabte 18 de juny a la Trobada de Jubilats i Pensionistes del Matarranya. Una festa que s’ha reprès este 2022 i que, seguint la roda pels pobles que tenen associació de jubilats, enguany ha fet parada a Pena-roja. Jornada marcada per la calor extrema, però sobretot pel gran ambient i per la germanor. I és que molts dels participants a la festa feia més de dos anys que no es veien. Una trobada que va començar passades les 10 del matí, amb l’arribada i concentració de tots els assistents a l’entrada del municipi, i que van pujar acompanyats de la Banda Peñarbés a l’església. A continuació es va fer la recepció de les autoritats i l’entrega de les banderoles, per a després celebrar la missa en honor a la gent gran i posterior actuació de la banda. Per la tarde, dinar popular, jotes i ball.

Fernando Gil és el president de la FECOJUPEMA, la federació comarcal que integre a les associacions de jubilats del Matarranya, i va apuntar que «l’acceptació de la festa ha segut espectacular. Després de dos anys sense la trobada, la gent gran tenim moltes ganes de convivència, i el que hem tingut aquí ha estat molt bé». Al final, més de 280 persones van assistir a la trobada, en una festa que han impulsat l’associació de jubilats de Pena-roja i la Federació i que es va allargar fins ben entrades les vuit de la tarde. Un dels moments més entretinguts i participatius de la tarde va ser l’actuació de la Rondalla del Matarranya, integrada per diferents veïns del territori que tots els diumenges es troben per a cantar i tocar jotes, i que és el que més els hi agrade. Per l’escenari va pujar un munt de gent. El Duo Cóktel va tancar la tarde amb ball.

Carmen Agud és la vicepresidenta de Comarca, alcaldessa de Fontdespatla i veïna jubilada del Matarranya, i va recalcar que «estem molt il·lusionats pel retorn d’esta festa. La gent jubilada som un pou de saber i de vivències, i després de dos anys de no poder celebrar esta festa, avui ens hem pogut saludar, molts de natres ens hem abraçat perquè feia molt de temps que no ens veien i ha segut un dia preciós». Durant la Trobada de Jubilats van assistir diferents autoritats del Matarranya, com ara l’alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné, l’alcalde de Beseit, Juan Enrique Celma, l’alcaldessa de Valljunquera, Susana Traver, el president de la Comarca, Isel Monclús, l’alcalde de Queretes, Fernando Camps, o l’alcalde de Pena-roja i poble amfitrió, Ricardo Blanch.

Precisament, l’alcalde de Pena-roja va remarcar que «tot i la calor, va ser un dia fantàstic. De matí ens vam refugiar a l’església, on s’està fresquet, i estem contents per com va anar tot». Al mateix temps, Blanch va destacar que «ha actuat la banda del poble, que ha tornat als escenaris després de dos anys complicats», i fent menció a la pandèmia, Ricardo va considerar que «és el moment d’oblidar tot el que ha passat i tirar per avant».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans