Logotips d'organismes oficials

El Matarranya confirme la celebració d’onze fires al llarg del present 2023

Queretes, La Freixneda, La Portellada, Vall-de-roures, Valljunquera, Pena-roja de Tastavins, Mont-roig, Ràfels i Calaceit ja tenen dies assignats. Quedarà per tancar el 'Dia dels Bolets' i si tindrem fira a Fontdespatla

Video Thumbnail
El Matarranya confirme la celebració d'onze fires durant el 2023
El Departament d'Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d'Aragó, a través de la Direcció General de Comerç, Fires i Artesania, ha publicat el calendari d'activitats firals per a este any 2023, el qual contemple un total de 117 esdeveniments, 34 de ells a la província de T

El Departament d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d’Aragó, a través de la Direcció General de Comerç, Fires i Artesania, ha publicat el calendari d’activitats firals per a este any 2023, el qual contemple un total de 117 esdeveniments, 34 de ells a la província de Terol. Al Matarranya, i a l’espera de conèixer els dies concrets per a la commemoració del ‘Dia dels Bolets’ i les Jornades Micològiques de Beseit, així com si Fontdespatla repetirà experiència amb la seua ‘Fira de l’Energia’, les altres nou fires ja estan fixades al calendari. El circuit de fires s’obrirà el primer cap de setmana d’abril a Queretes amb la ‘Fira del Vi’ i el Mercat Medieval, coincidint amb el Diumenge de Rams. Per la seua part, La Freixneda contemple la seua ‘Fira d’Antiguitats i Oficis’ durant la Setmana Santa.

De cara al maig, La Portellada estrenarà mes amb la seua ‘Fira de l’Horticultura’, i per als dies 6 i 7 de maig es viurà la clàssica ‘Fira de la Ramaderia’ de Vall-de-roures. A principis de juny es celebrarà la ‘Fira de la Tapa’ de Valljunquera. Després del descans de l’estiu, l’activitat firal es reprendrà a Vall-de-roures amb la ‘Fira de Setembre’. I a partir d’octubre, activitat frenètica a les Fires del Matarranya. Els dies 21 i 22 d’octubre està prevista a Pena-roja la ‘Fira dels Esports d’Aventura’. A la setmana següent se sol viure també el ‘Dia dels Bolets’, mentre que els dies 4 i 5 de novembre arribarà la ‘Fira de l’Artesania’ de Mont-roig, i a continuació la ‘Fira de Recursos Naturals’ de Ràfels. La ‘Fira de l’Oliver i el Mercat de Nadal’ de Calaceit tancaran el circuit de fires els dies 9 i 10 de desembre.

Des de la DGA, el vicepresident i conseller d’Indústria, Arturo Aliaga, va destacar el paper que tenen les fires «en la dinamització de l’activitat econòmica allà on es desenvolupen i, sobretot, al medi rural, on generen ocupació i riquesa». Aliaga va insistir que, des del Govern d’Aragó, continuaran impulsant l’activitat firal, que es converteix en «un gran aparador per als productes autòctons i artesans i els serveis que tenim a la comunitat”. Des del Departament d’Indústria, així com des de la Diputació Provincial, es treballen diferents línies de subvenció per a l’organització i la promoció de les activitats firals oficials que apareixen inscrites al Registre Oficial d’Activitats Firals. Al costat de les anteriorment esmentades, però fora del circuit, la capital comarcal també acull la consolidada Fira de la Birra.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans