Logotips d'organismes oficials

Més de 400 persones participen en la festa de Sant Antoni de Pena-roja de Tastavins

Les baixes temperatures del dissabte no van desanimar als veïns de participar en la festa del patró dels animals.

Video Thumbnail
Unes 400 persones participen de la Festa de Sant Antoni de Pena-roja
Este cap de setmana ha estat molt marcat pel foc i les festes de Sant Antoni. I és que nou poblacions han fet les seues fogueres, sopar de rostida i la tradicional benedicció dels animals. En el cas de Pena-roja, les activitats van començar a les 9 i mitja del matí en un cap de setmana molt marcat p

Este cap de setmana ha estat molt marcat pel foc i les festes de Sant Antoni. I és que nou poblacions han fet les seues fogueres, sopar de rostida i la tradicional benedicció dels animals. En el cas de Pena-roja, les activitats van començar a les 9 i mitja del matí en un cap de setmana molt marcat pel fred, però que va servir per a rellançar la festa, amb rècord de participació en el sopar popular.

Per Sant Antoni, pas de dimoni. Dissabte passat, 21 de gener, el municipi de Pena-roja va celebrar el dia de Sant Antoni, patró dels animals. Encesa de la foguera, missa, processó, repartiment de panoli i benedicció dels animals van tindre lloc durant una de les festes més tradicionals i emblemàtiques de la població.

A la tarda, va haver-hi sessió d’orquestra mentre que, a la nit, van batre rècord de participació per al sopar popular en les brases de la foguera, i és que es van vendre més de 400 tiquets pel sopar. Paula García està dins de la junta de Sant Antoni i comentava que “enguany s’ha batut el rècord, la veritat és que no ens ho esperàvem, ha estat increïble“.

Una festa molt arrelada per a la gent d’este municipi i especialment per als ramaders, “esta festa es feia amb la gent del poble, però a poc a poc cada vegada ve més gent de fora, sobretot qui la té més arrelada són els ramaders del poble”, destacava García.

Un dia en què ni el fred va aconseguir que la gent es quedés a casa i és que encara que la previsió per a aquella nit era de 4 graus sota zero les brases i el ball van animar a tota la gent del poble fins a altes hores de la matinada.

ISABEL APARICIO
Mitjans