Logotips d'organismes oficials

El PAR suspèn de forma cautelar la militància de l’històric José Ángel Biel

Qui va ser president del Partit Aragonès durant 16 anys ha anunciat que es donarà de baixa de la formació i es passarà a “Aragoneses”, el partit que han fundat crítics com ara Elena Allué

José Ángel Biel va ser president del PAR. | Foto: NDM

Tot i la necessitat de “baixar la pressió” dins del partit, les maniobres que s’estan donant dins del PAR estan tenint un impacte important. De fet, en les últimes hores, el PAR ha decidit suspendre de manera cautelar la militància del qui va ser president del partit, José Ángel Biel, després de posicionar-se en pro de Jorge Azcón, candidat del PP a les pròximes autonòmiques, a qui va catalogar com “un gran líder”. L’actual president del PAR, Clemente Sánchez-Garnica, nou líder de la formació després de prosperar una moció de censura contra Arturo Aliaga, va destacar ahir que, efectivament, s’ha optat per remetre la documentació necessària a la Comissió de Disciplina del partit per a iniciar un expedient disciplinari contra Biel, qui va ser un històric del PAR i president de la formació durant 16 anys.

De totes formes, esta suspensió cautelar pot quedar arxivada en el cas que José Ángel Biel deixés la militància del PAR, cosa que ell mateix ha anunciat que farà. Concretament, l’històric del PAR va anunciar també ahir que es donarà de baixa del PAR, amb la previsió d’afiliar-se a la plataforma Aragoneses que acaben d’impulsar crítics de la formació de centre, com ara Elena Allué, qui va anunciar farà uns dies que es presentarà tant a les eleccions autonòmiques i municipals amb gent molt preparada. Sánchez-Garnica va explicar la decisió que ha pres el partit en relació a la figura de Biel. “No pot passar per alt que un militant tan qualificat, amb 16 anys de presidència es posicione i demane el vot per al PP. Els militants així ho han demanat i així es farà”.

Al mateix temps, l’actual president del PAR va remarcar que “s’està descobrint quina era l’estratègia del senyor Biel”, i va afegir que un històric com Biel “ens acuse de tramposos és insòlit. Hem tractat de fer el que pensàvem que calia fer per tal de garantir un procés democràtic. Al grup respectem la seua figura, però el senyor Biel no ens vol gens”. Sánchez-Garnica també va considerar que el PAR no està “al servei de ningú”, de manera que “qui no estigue d’acord, té el legítim dret a fer el que considero oportú”. El 2023 està sent profundament intens dins del PAR. Qui seria president fins a este divendres, Arturo Aliaga, va demanar al gener la dimissió d’Alberto Izquierdo per la seua opinió sobre si recórrer o no aquella sentència que suspenia el congrés del PAR del passat 2021. Ara, qui està fora és el mateix Aliaga.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans