Logotips d'organismes oficials

Inspira Street Food, a la final del concurs de tapes que impulse ‘Jamón de Teruel’

Dinópolis Teruel acull este dimecres la final del concurs, on 12 restaurants de la província aspiren a ser la millor proposta. Enguany, este concurs commemore 20 anys de vida

Isabel Navarro, des de 'Inspira Street Food', explicant la seua tapa a concurs 'Jamón de Teruel'. Foto: M. Jiménez

L’edició número 20 del Concurs de Tapes que impulse la denominació d’origen Jamón de Teruel s’ha convertit en un interessant reclam per omplir els bars i restaurants de la geografia provincial. Enguany, un total de 44 negocis s’han sumat a la iniciativa, els quals, entre el 14 i el 24 de setembre, van posar a l’abast dels seus clients la tapa que presentaven a concurs. Entre els participants teníem sobretot locals de la capital provincial, però també bars i restaurants de Mora de Rubielos, Albarrasí, Utrilles, Alcanyís, així com tres del Matarranya, com són ‘La Torre Restaurante’ de la Torre del Comte, ‘Hospedería Virgen de la Fuente’, de Pena-roja, i ‘Inspira Street Food’, de Vall-de-roures. De fet, i després de la deliberació del jurat, format per 10 persones anònimes, i del vot popular, Inspira Street Food anirà a esta final a dotze que se celebrarà el dimecres a Dinópolis Teruel.

Un jurat es va encarregar de tastar totes les tapes a concurs, valorant les 44 propostes d’enguany, i en les que el pernil havia de ser element present. Al mateix temps, i a través d’un codi QR, el públic també va poder votar les seues tapes preferides. La puntuació del jurat, sumada al vot popular, ha configurat esta llista de les dotze millors tapes que passen a la final. Allí, el jurat popular, presidit per María José Meda, serà l’encarregat de decidir quina tapa és la mereixedora de ser la millor proposta de l’edició de 2023. Recordem que la temàtica d’esta edició va ser lliure, i així deixar la creativitat oberta a tots els xefs. Cada bar o restaurant va haver de presentar una tapa amb història, explicant el motiu de la seua elecció i construir un relat al seu voltant. La millor tapa la coneixerem dimecres.

RUBÉN LOMBARTE

Mitjans