Logotips d'organismes oficials

La Fira de Mont-roig innova amb propostes divertides per a tota la família

Enguany instal·laran una zona d'atraccions per a xiquets al frontó i han organitzat un concurs de morra per al dissabte

Durant la tarda de dissabte a la Fira de Mont-roig hi haurà Concurs de Morra. Foto: M. Jiménez

La Fira de Mont-roig s’ha caracteritzat en les últimes edicions com un espai dedicat a l’alimentació i l’artesania. I enguany, la fira seguirà en una mateixa direcció, però incorporant propostes noves. Tal com ens explica David Albesa, treballador de l’ajuntament de Mont-roig, “per a enguany es manté l’exhibició de tall de pernil, que sempre té molt bona acceptació. Es farà els dos dies al migdia. I la novetat principal serà la tarda del dissabte amb el Concurs de Morra. Volem apostar per coses de la terra, cridaneres i divertides”, puntualitza Albesa.

Des de l’organització també han volgut destacar les actuacions musicals en directe que hi haurà la tard-nit del dissabte. I per al diumenge està previst que els més menuts de la família tinguen el seu propi espai. Per a això, s’ha modificat el recorregut de la fira, donant-li major vida a la zona de les escoles, el parc i el frontó, on hi haurà una gran exposició d’atraccions per a petits i adults. “Volem que siga un punt de diversió per a totes les edats”, concreta David Albesa. A més de tot això, tampoc faltaran els expositors. La plaça de l’ajuntament estarà reservada per a les parades d’alimentació i la plaça de Josa es dedicarà a l’artesania. Enguany, des de l’ajuntament estan contents amb la bona afluència d’artesans que tindran. “En algunes edicions hem tingut pocs artesans, però enguany ha rellançat la participació”. En la mateixa plaça de Josa, enfront de l’església, també hi haurà propostes de menjar ràpid, com a kebabs, pizzes o la típica xurreria. Enguany, l’espai de l’Empedrada comptarà amb una curiosa exposició sobre el Centre Budista de Retir que existix en Mont-roig. Segons ens explica Albesa, “serà un espai on donar a conèixer diferents maneres d’entendre la vida, altres filosofies i religions, amb altres concepcions del món. Serà interessant per a tots aquells que tinguen curiositat sobre estos temes”.

L’any passat va fer un temps espectacular per a Fira de Mont-roig, però no és l’habitual, és per això que des de l’organització han previst alternatives a cobert, encara que esperen que la meteorologia acompanye. Així que no hi ha excuses per no acostar-se este cap de setmana fins a Mont-roig. Tal com reconeix Albesa, “és una Fira que val la pena visitar. És un cap de setmana per compartir en família, per al retrobament i disfrutar dels racons d’esta preciosa localitat i de la seua bona gastronomia”.

Programa d’actes:
DISSABTE 4 DE NOVEMBRE DE 2023
12:00 Inauguració de la Fira, amenitzada per la Xaranga Dit&Fet
12:30 Tall de pernil. Demostració i degustació. Lloc: Plaça de l’Ajuntament
17:00 Inscripció Concurs de Morra a l’estand de la comissió de festes
17:30 Començament del Concurs de Morra
21:30 Efracústic
23:30 Charanga Dit&Fet. Lloc: Plaça de Josa
00:00 Disco Mòvil DJ Cube. Lloc: Saló Cultural

DIUMENGE 5 DE NOVEMBRE DE 2023
12:00 Tall de pernil. Demostració i degustació. Lloc: Plaça de l’Ajuntament
De 11:00 a 19:00 Atraccions per a xiquets i adults. Fiesta. Lloc: Frontó Municipal

Durant els dies de fira hi haurà una exposició al local de l’Empedrada
Sangchen Norbu Ling – Centre Budista de Retir de Monroyo

Organitza: Ajuntament de Mont-roig

Mitjans