Logotips d'organismes oficials

Bon menjar, gran ambient i molta oferta musical, el maridatge perfecte per a la Fira de la Tapa de Valljunquera

Enguany, la zona de casetes s'ha repartit per quatre places on s'han preparat més de 100 tapes diferents

Video Thumbnail
Més de 1.000 persones han acudit a La Fira de Valjunquera
Creps d'espelta, els callos de tota la vida, dònuts de pollastre, gamba a la planxa, una proposta de foie i mango, o els clàssics pinxos. Així, fins a més de 100 propostes diferents. Durant dos dies, Valljunquera ha tirat de terrassa i tardeo per a viure la seua consolidada Fira de la Tapa, una prop

Creps d’espelta, els callos de tota la vida, dònuts de pollastre, gamba a la planxa, una proposta de foie i mango, o els clàssics pinxos. Així, fins a més de 100 propostes diferents. Durant dos dies, Valljunquera ha tirat de terrassa i tardeo per a viure la seua consolidada Fira de la Tapa, una proposta gastronòmica, cultural i festiva dirigida a tots els públics i que ha reunit més stands que mai. Les casetes, ocupades per empreses del sector gastronòmic, associacions, entitats i inclús colles del poble, oferien una gran varietat de propostes a preus populars, fent d’esta fira una bonica festa de carrer. Els stands es van repartir estratègicament per quatre places del poble, i l’organització va impulsar una intensa programació perquè Valljunquera estigués animada durant eixos dos dies. La inauguració de la fira es va complementar amb l’actuació de la xaranga, mentre que per la tarde es va fer un vermut electrònic i també va participar la batucada Alcabatuk. De cara al segon dia de la fira es va impulsar un tast de vins per part de Bodegas Ignacio Guallart, i l’aportació musical de diumenge va arribar de la mà dels Kalumnia, amb una proposta acústica a la plaça de l’ajuntament.

Susana Traver és l’alcaldessa de Valljunquera, i va apuntar que «en esta última edició de la fira hem apostat per una potent programació cultural», de forma que «pràcticament a la vegada se solapen activitats», dirigides a tots els perfils de públic i pensant a la vegada tant en veïns com en visitants. Traver va afegir que «vam crear esta fira amb dos objectius molt clars. Per un costat, donar visibilitat i promocionar Valljunquera, que és un dels pobles més desconeguts del Matarranya, tot i que té un ric patrimoni». Però per un altre, «mostrar al món el nostre producte estrella, que és l’oli d’oliva de la cooperativa San Miguel», i del qual «moltes famílies vivim, perquè som un poble majoritàriament d’agricultors i agricultores». La Fira de la Tapa maride a la perfecció sector primari i turisme i «Valljunquera es va bolcar amb la proposta des de la primera edició». Una fira que s’ha consolidat com una bonica festa de primavera, i que enguany ha batut rècord de propostes culinàries. I per a no repetir propostes, «a l’hora d’inscriure’s, a cada caseta els hi demanem què tapes prepararan per a no tindre duplicitats». I així s’asseguren que el visitant passe per diferents stands.

Des de la Comarca del Matarranya, Fernando Camps, president de la institució, va destacar que «la Fira de Valljunquera, com totes les fires del territori, té un gran paper per a dinamitzar el territori, donar a conèixer els nostres productes i tot allò que tenim el Matarranya». Una roda de fires «molt variada i que supose la implicació de molta gent dels nostres pobles». De fet, cada població s’ha especialitzat i identificat en una temàtica diferent, de manera que «cada fira és única». Durant la inauguració de la Fira de la Tapa van assistir diferents cares visibles de la política comarcal i autonòmica, entre elles la diputada de Turisme de la Diputació Provincial, Marta Sancho.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans