Logotips d'organismes oficials

La tapa “Envidia cochino”, del Bar Pura Cepa Teruel, aconsegueix un doblet al Concurs de Tapes Pernil de Terol

La proposta de la Fábrica de Solfa de Beseit s'emporta una menció especial al millor maridatge amb cervesa Turia

Fotografia grupal de la final del Concurs de Tapes Pernil de Terol 2024. Foto: NDM

La Finca Valverde va ser l’escenari elegit per dur a terme la final del Concurs de tapes pernil de Terol 2024, així com l’acte de lliurament de premis de la vint-i-unena edició d’este concurs. Una de les cites més esperades del calendari gastronòmic de la província de Terol. A l’esdeveniment organitzat per l’Asociación Teruel Empresarios Turísticos i el Consell Regulador Pernil, Paleta i Cerdo de Terol, hi va assistir un nodrit grup d’hostalers entre els quals hi havia els dotze finalistes d’esta edició, així com autoritats, jurats i patrocinadors del concurs.

En esta ocasió el Bar Pura Cepa Vermú de Terol amb la seua tapa “Envidia Cochino” va rebre el Premi a Millor Tapa Pernil de Terol 2024 i el premi de 500 € patrocinat per la IGP Cerdo de Teruel. Esta tapa també va resultar ser la més valorada pel públic i, per tant, aconseguir el Premi a la tapa més popular.

D’altra banda, durant l’acte es van lliurar 3 mencions especials relacionades amb les begudes patrocinadores. El millor Maridatge Cervesa Turia va recaure per a la tapa “Delicias de Ducoc estofades al curri verd i pebre jamaicà” del restaurant La Fàbrica de Solfa de Beseit. “Tako turolense”, del Restaurant Método”, va ser menció especial al millor Maridatge Viñas del Vero. Per la seua banda, el Bar La Barrica amb la seua tapa “Lingote IGP” va resultar ser la tapa amb més ‘espurna’ coca cola. La millor tapa apta per a celíacs va tornar a ser la del restaurant Coceder amb la seua proposta “El Perfume”. I per últim i com a novetat este any es va lliurar el premi a la tapa més influencer, és a dir aquella que ha rebut més “likes” a Instagram i que va correspondre a la “Costella de porc a dos coccions amb la seua crosta de Pernil de Terol”, elaborada pel Restaurant El Portal de Guadalaviar.

En esta edició del certamen provincial, del Matarranya també va participar el Santuari de la Marededeu de la Font de Pena-roja amb la tapa ‘Roast Pork fumat amb Pernil de Terol’, però la seua proposta no va aconseguir colar-se entre les 12 finalistes.

En la valoració, el jurat va tindre en compte la presentació i creativitat de les tapes, el gust i l’equilibri dels ingredients i per descomptat el tractament i protagonisme del Pernil de Terol, així com la facilitat per prendre-la. En esta edició el jurat va estar presidit per Maria José Meda, primera estrella Michelin de la Província de Terol, acompanyada este any per Mario Andrés Fortea, professor de l’Escola d’Hostaleria d’Aragó i col·laborador amb la IGP Cerdo de Teruel, Chema Ferrer, periodista gastronòmic i responsable de la secció Comer y Beber al diari Las Provincias i Sara Martín, delegada a Terol de l’Associació Aragonesa de celíacs.

A l’acte va estar present el Conseller de Medi Ambient i Turisme, Manuel Blasco, que a més va ser l’encarregat de lliurar el premi a la millor tapa, acompanyat dels Presidents de l’Associació Terol empresaris Turístics, Roche Murciano, i del Consell Regulador del Pernil de Terol, Ricardo Mosteo.

Este concurs és una iniciativa de l’Asociación Teruel Empresarios Turísticos, en col·laboració amb el Consell Regulador del Pernil de Terol i un any més ha comptat amb el patrocini de les marques Cervesa Turia, Viñas del Vero i Coca-Cola, a més de la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Terol, Caixa Rural, Diputació de Terol i el Govern d’Aragó, a través de la Direcció General de Turisme.

REDACCIÓ/M.J.
Mitjans