Logotips d'organismes oficials

Inhóspitak es manté en visitants a pesar de la baixada de turistes a Dinópolis

De cara al mes d'agost el centre creu que "les visites seran inferiors en comparació a altres anys"

Les instal·lacions de Inhóspitak durant estos dies. | Foto: NDM

El passat 6 de juliol arrancava per fi la nova temporada per als centres Dinópolis després dels retrassos patits per la crisi sanitària. Un mes més tard, el centre de Pena-roja de Tastavins és un dels centres del territori Dinópolis que millor s’ha mantingut davant la baixada de visitants d’este mes de juliol.

El parc paleontològic de Terol dedicat a la Paleontologia i els dinosaures va començar la temporada amb diverses novetats. Una de les més aclamades ha sigut “Descobreix el misteri del jaciment” dins del programa ‘Pequevisitas’. Els més xicotets però grans aventurers de la família, han de descobrir que s’amaga baix este misteriós jaciment. Per a això, compten amb l’ajuda d’un Quadern de Ruta, que s’entrega de manera gratuïta amb l’entrada infantil de Territori Dinópolis. Malgrat les noves propostes, que també incloïen la inauguració de dos atraccions, els rebrots i focus a Aragó van desencadenar en nombroses cancel·lacions, sobretot, de la venda per internet que es va veure bastant frenada en les dos segones setmanes del mes. “Les notícies i la premsa nacional sobre els rebrots han frenat la venda d’entrades respecte a les últimes setmanes de juny en les quals la venda online funcionava bastant bé”, va assegurar Higinia Navarro, directora del centre.

En el centre predomina el turisme familiar i de proximitat i la majoria de visites arriben de la Comunitat Valenciana, Catalunya i de la Comunitat de Madrid, a més dels visitants aragonesos que van acudir a les instal·lacions durant les primeres setmanes d’estiu.

Des de la direcció de Dinópolis, Navarro va assegurar que malgrat no ser nombroses “les sensacions després de les visites són molt positives i agraïxen el pla de contingència adoptat pel territori Dinópolis per a evitar els contagis per la COVID-19”. En este sentit, la direcció ha instal·lat dispensadors d’hidrogel en les entrades a totes les instal·lacions, ha reduït l’aforament en uns certs punts per a afavorir el distanciament social entre els visitants i des del principi l’ús de màscara és obligatori. A més, s’han intensificat les labors de neteja i desinfecció de les instal·lacions per a assegurar que “es pot gaudir del territori Dinópolis d’igual forma que es feia abans, acostumant-nos a estes noves maneres de gaudir de qualsevol centre d’oci amb la seguretat que s’estan complint les garanties sanitàries”.

De cara al mes d’agost el centre creu que “les visites seran inferiors en comparació a altres anys”. Els primers dies del mes ja se situen per davall de les xifres habituals d’estos centres d’oci que enaltixen la importància prehistòrica de la província de Terol.

REDACCIÓ
Mitjans