Logotips d'organismes oficials

S’inaugure oficialment l’allotjament i restauració de l’Hotel Torre del Marqués amb cinc estreles

L'hotel porte obert al públic des de la segona setmana del mes d'agost

Video Thumbnail
Presentacio Hotel Torre del Marques
Este dimecres 2 de setembre una presentació oficial en societat va obrir les portes de la Torre del Marqués als veïns del Matarranya. La finca, amb més de 150 hectàrees, ha obert les portes durant este estiu amb la intenció d'atraure nous hostes al Matarranya i, al mateix temps, oferir al públic loc

Este dimecres 2 de setembre una presentació oficial en societat va obrir les portes de la Torre del Marqués als veïns del Matarranya. La finca, amb més de 150 hectàrees, ha obert les portes durant este estiu amb la intenció d’atraure nous hostes al Matarranya i, al mateix temps, oferir al públic local d’una nova oferta gastronòmica, spa i espai per a celebracions familiars i esdeveniments professionals. “La veritat és que durant les primeres setmanes hem tingut una molt bona acollida, tant del públic nacional com l’autonòmic”, va assegurar el propietari, Oscar García.

Les 18 habitacions estan orientades per a apreciar les panoràmiques de l’entorn. La decoració utilitza materials naturals i cerca mimetitzar-se amb el paisatge. L’Hotel disposa també de spa amb zona d’aigües, jacuzzi, bany turc, sauna i zona de tractament i massatges. Les instal·lacions es completen amb una piscina a l’aire lliure temperada tot l’any envoltada de jardins. “La idea es seguir construint activitats. El següent projecte que tenim és el de crear un espai culinari de productes autòctons perquè els visitants puguen comprar el producte i degustar-los a casa“, va admetre García.

El restaurant gastronòmic utilitza productes ecològics dels horts de la zona i fa costat als productors locals. Pans, carns, oli d’oliva, embotits, trufes, vins i bolets són algunes de les matèries primeres amb les quals es realitzen plats tradicionals i propostes noves, creant una mescla entre tradició i avantguarda.

La rehabilitació del mas s’ha realitzat mitjançant materials naturals de proximitat per a reduir la petjada de CO₂ de l’edifici, convertint-se en un exemple d’Economia Circular. A més, s’ha aconseguit crear un edifici amb un baix consum energètic, mitjançant la creació de corrents d’aire naturals i hivernacles interiors. L’energia necessària per al funcionament de l’hotel és 100% renovable a través de plaques solars i calderes de la biomassa que s’extrau de les pinedes de la finca.

El mas date de finals del segle XVII i principis del XVIII. Va pertànyer al Marqués de Santa Coloma, títol creat per Carles II en 1684 i concedit a Sebastián de la Torre i Borrás. Els seus descendents solien utilitzar-la com a residència d’estiu. Segons documents històrics, en 1090 el vessant de la Serra de la Molinera, prop d’on ara se situa el mas, va ser escenari de la Batalla de Tévar. Protagonitzada pel Cid Campeador i el comte de Barcelona Berenguer Ramón II.

REDACCIÓ
Mitjans