Logotips d'organismes oficials

Els establiments turístics pengen el cartell de ‘complet’ durant el pont del Pilar

Des de les oficines de turisme de la zona asseguren que "un dia amb tants visitants com dissabte passat no l'hem tingut en tot el mes d'agost"

blank
Els turistes van col·lapsar pobles i espais naturals durant tot el pont. | Foto: NDM

La dinàmica ascendent de les visites turístiques durant 2020 al Matarranya continua activa. L’èxit del turisme rural durant tot l’estiu persistix i es deixa entreveure també durant el pont del Pilar. Després de deixar un mes de setembre com a pausa, el passat pont va reactivar el turisme a la zona consolidant al Matarranya com un dels destins preferits, sobretot, dels habitants de comunitats veïnes.

Gran part dels visitants d’estos dies van aprofitar l’ocasió del festiu nacional del passat dilluns per a continuar potenciant el turisme nacional. D’altra banda, també es va detectar l’arribada d’un bon número de públic des de la Comunitat Valenciana, coincidint amb el divendres anterior, festiu en tota la comunitat. “Més del 50% de visitants que estos dies han passat per la Comarca provenien de València”, va explicar Nuria Ruano, tècnica de l’oficina de turisme municipal de Vall-de-roures. L’afluència de turistes es va percebre des del dijous anterior. El 25% de turistes arriben al territori des de Catalunya i un 15% d’Aragó.

Quant a afluència, un pont de rècord. Visites turístiques, espais naturals i localitats senceres es van col·lapsar per complet. Des de les oficines de turisme de la zona asseguren que “un dia amb tants visitants com dissabte passat no l’hem tingut en tot el mes d’agost”. Una comparació que no veuen fàcil. “És cert que el turisme durant l’estiu es va repartint i ara s’ha concentrat en tan sols quatre dies”. Un turisme que continua sent familiar en la seua majoria. Les parelles i grups familiars continuen predominant enfront de les agrupacions d’amics, que enguany han disminuït les seues visites turístiques, de fet, “la situació que estem vivint fa que es reduïsquen les agrupacions amistoses, sobretot, en quantitat de persones”.

Com no, una de les localitats que major afluència de turistes va albergar va ser Vall-de-roures. La capital, encara que no lluïx en la seua màxima esplendor degut a la restauració del castell que està actuant actualment en la seua façana, ha percebut “un resultat magnífic, superant expectatives”, segons Ruano.

Així es va percebre també a Pena-roja de Tastavins. Els treballadors en el sector de la localitat recentment catalogada com un dels Pobles Màgics asseguren haver viscut la Setmana Santa el mes d’octubre. La pandèmia que va deixar a desenes d’hostalers i restauradors sense clients el mes d’abril, ha portat ara la repercussió que any rere any es detectava en aquelles dates. Des del mes de juliol, la majoria d’allotjaments han estat pràcticament complets en la zona. En este sentit, Rubén Lombarte, regidor de Turisme de Pena-roja, va assegurar que “molts allotjaments, si hagueren tingut el doble d’habitacions, les hagueren completades”.

Una situació admirable des d’hostaleria i restauració però també per a espais museístics com Inhóspitak, el centre de Dinópolis a Pena-roja. Ara els empresaris estan en la mirada posada en el pont de Tots Sants, quan s’espera que tornen a aconseguir-se màxims en visitants.

PAULA VIVER
blank Mitjans blank