Logotips d'organismes oficials
blank

El Matarranya espera en candeletes la reobertura de fronteres

Aragó quedarà desconfinat perimetralment i també s'aixecarà el toc de queda a partir de diumenge

Video Thumbnail
El Matarranya espera en candeletes la reobertura de fronteres
Fa dos dies s'anunciaven, i avui ja han eixit oficialment publicades el butlletí oficial d'Aragó, les mesures que s'instauraran a la comunitat aragonesa a partir del 9 de maig, quan s'aixecarà l'estat d'alarma. El Matarranya, sobretot el sector turístic, espere en candeletes esta data, perquè quedar

Fa dos dies s’anunciaven, i avui ja han eixit oficialment publicades el butlletí oficial d’Aragó, les mesures que s’instauraran a la comunitat aragonesa a partir del 9 de maig, quan s’aixecarà l’estat d’alarma. El Matarranya, sobretot el sector turístic, espere en candeletes esta data, perquè quedaran obertes les fronteres i, després de molts mesos tancats, hi haurà de nou lliure circulació entre territoris.

Al Matarranya, on el sector turístic té un pes important de l’economia de la comarca, han passat des de l’inici de la pandèmia temps molt complicats. Ara amb la finalització de l’estat d’alarma i la relaxació de les mesures comencen a veure la llum al final de túnel. La tècnica de l’oficina de turisme municipal de Vall-de-roures, Núria Ruano explicava la situació que han viscut els darrers mesos: “realment aquests temps han sigut una mica convulsos, quan pensàvem que la cosa anava a millor la final ha anat, com ha anat… Tenim moltes ganes que arribe ja diumenge i que obrin fronteres. La gent té moltes ganes de sortir i fer coses i esperem que a partir de diumenge ho puguem fer.

Els tancaments perimetrals han impedit arribar al Matarranya el seu principal públic, catalans i valencians, però en contrapartida els aragonesos han descobert els encants del seu propi territori. “Una de les poques coses que ha tingut la covid és que almenys ens han pogut conèixer, per exemple gent de Saragossa, que ni sabien de la nostra existència i que han vingut molt. Ha sigut en comptagotes, però hem anat tenint gent, sobretot els caps de setmana”, explica Ruano.

Així, una vegada decaiga l’estat d’alarma en la mitjanit del dissabte al diumenge, Aragó quedarà desconfinat perimetralment i també s’aixecarà el toc de queda, que estava fixat a les 11 de la nit. Però es mantindrà el tancament dels establiments no essencials, com bars i restaurants, a les 10 de la nit.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank