Logotips d'organismes oficials
blank

Destins, rutes i gastronomia en una guia per a redescobrir el #SienteTeruel

La Diputació promociona el territori en FITUR, destacant la seua riquesa i versatilitat turística

Video Thumbnail
Fitur Teruel - Guia turisme Diputació de Terol
La setmana passada es va celebrar a Madrid la Fira Internacional de Turisme, Fitur. Un any més l'estand d'Aragó va ser allí per a mostrar en el principal aparador turístic del país tot el potencial de les terres aragoneses. Els paisatges i la cultura van ser els principals valors que es van destacar

La setmana passada es va celebrar a Madrid la Fira Internacional de Turisme, Fitur. Un any més l’estand d’Aragó va ser allí per a mostrar en el principal aparador turístic del país tot el potencial de les terres aragoneses. Els paisatges i la cultura van ser els principals valors que es van destacar del territori. El turisme de naturalesa, el personatge de Goya, que enguany complix 275 anys del seu naixement, el camí de Sant Jaume i les rutes del vi van ser els elements sobre els quals va pivotar enguany l’estand d’Aragó a Fitur.

Per part seua, la Diputació de Terol va presentar allí la nova guia de serveis que ha editat, amb propostes de rutes transversals i de gastronomia per a sentir millor que mai l’experiència Terol. La guia ha sigut impulsada des de Turisme de la Diputació amb la col·laboració de les 10 comarques terolenques i l’ajuntament de Terol, i pretén donar resposta a allò que el turista busca a la nostra regió. És a dir, què visitar, què menjar i on dormir d’una forma molt visual i ben estructurada.

El president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, va descobrir l’estand al costat del diputat delegat de Turisme, Diego Piñeiro, i on va destacar que la guia “és un recurs que reforça les raons per les quals la província és un destí únic i ha de passar de ser de destí pendent a destí preferent”. En la principal activitat de la institució provincial per a esta edició de FITUR a Madrid, Rando va presentar l’espot ‘Terra de contrastes’ amb el qual Turisme de Diputació està promocionant amb èxit l’oferta turística del territori. Rando va reconéixer que “la diversitat de Terol és increïble”, i que “cada zona et fa sentir com a casa”.

La nova guia sobre Terol proposa, a més, 10 rutes temàtiques i transversals que tenen molt en compte aspectes com l’accessibilitat i la sostenibilitat, i animen a recórrer de manera vertebral la província. Una experiència que es basa en castells, dinosaures, el patrimoni i la petjada minera, les neveres i els testimonis rupestres, els jaciments ibèrics, la naturalesa unida a l’aventura, els pobles bonics i racons amb art, i la fórmula del slowdriving. Diferents maneres de descobrir una província plena de contrastos, experimentant “el frescalor, el rapilento, el tranquitenso o el cosmopueblita, les paraules que ens definixen, que tant han cridat l’atenció i que continuaran formant part de la nostra promoció”, va sentenciar Rando.

La nova guia estarà disponible ja mateix en versió paper en les oficines de turisme comarcals i també en format digital en la pàgina web sienteteruel.es. El diputat de Turisme, Diego Piñeiro, qui va detallar els continguts de la guia, anima a tots a descarregar-la i va anunciar que “no serà una guia estàtica”, sinó que en les versions digitals s’estarà renovant contínuament.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank