Logotips d'organismes oficials

La Torre del Visco és reconeguda per la Guía Michelín amb una estrella verda

Les 'Green Star' que concedeix la prestigiosa guia gastronòmica valoren la cuina sostenible i l'aposta per una economia circular i de quilòmetre zero

Jemma Markham i Rubén Catalán, propietària i xef de la Torre del Visco, durant l'acte celebrat a Toledo. | Foto: NDM

El restaurant El Visco de l’Hotel La Torre del Visco ha estat reconegut per la prestigiosa Guía Michelín amb una ‘Green Star’. Es tracte d’uns reconeixements que esta distingida publicació gastronòmica concedeix des de l’any 2021 i amb els quals premie les propostes de cuina sostenible més destacades d’Espanya i Portugal. El xef del restaurant ‘El Visco’, Rubén Catalán, va ser l’encarregat de recollir esta estrella verda a l’acte celebrat el 22 de novembre passat a Toledo, en un palau de congressos ‘El Greco’ que es va convertir en una autèntica pluja d’estrelles Michelín. A la distingida llista d’estrelles verdes de la Guía Michelín 2023 apareixeran un total de tretze propostes de cuina sostenible, i al restaurant ‘El Visco’ ubicat a l’Hotel La Torre del Visco de Fontdespatla l’acompanyaran altres referents com Cancook de Saragossa o Les Moles d’Ulldecona.

Rubén Catalán és el xef de ‘El Visco’ i va reconèixer que «la paraula és contentíssims. Estem molt satisfets amb esta estrella verda», una distinció que es tradueix en «una mica més de responsabilitat sobre les nostres esquenes». Catalán va recalcar que ara «toque disfrutar d’este reconeixement, continuar treballant per mantindre’l en el temps i aspirar a més, si es pot». El cuiner va recordar que «la Torre del Visco celebre el pròxim 2023 els seus 30 anys de trajectòria», un hotel que «és tot un referent en el turisme de tranquil·litat. Jemma i Pierce van creure en el projecte i en esta comarca fa tres dècades i han demostrat que el Matarranya pot ser un autèntic referent en turisme sostenible i de qualitat». Una etiqueta, ‘sostenible’, que en el cas de la Torre del Visco són els fonaments del projecte, amb un hort i un hivernacle que subministre gran part de les verdures que es treballen a la cuina.

Catalán va entendre que «les sensacions són d’agraïment, perquè al final és molt bonic que premien i reconeguen la feina del teu equip. I qui millor al món de la gastronomia que la Guía Michelín, una referència del bon menjar». El xef de La Torre del Visco va posar en valor estes joves ‘estrelles verdes’. I és que la cuina sostenible «no és que sigue el futur, sinó que és el present. Com mengem, què comprem, la consciència del producte de proximitat, els productes ètics, eliminar al màxim possible l’empremta de carboni…» A la Torre del Visco «ho intentem dia a dia. A vegades és complicat, perquè hi ha pràctiques culturals que coste canviar. Però els resultats estan aquí, i el turista i el client que ve al nostre hotel ho agraeix i reconeix». Una estrella verda que segons Rubén Catalán «és bo per al restaurant i per al nostre equip, però també per al Matarranya».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans