Logotips d'organismes oficials

La Fábrica de Solfa, entre els negocis reconeguts pel bon treball amb el ‘Jamón de Teruel’

La Diputació Provincial i el Consell Regulador han premiat amb tres i dos estrelles els bars i restaurants que aposten i tenen un bon tracte d'este producte singular

Dins de la gala de 'Estrellas Jamón de Teruel', un total de 10 negocis van rebre la distinció de tres estrelles. | Foto: NDM

La Diputació Provincial i el Consell Regulador ‘Jamón de Teruel’ han volgut reconèixer a tots aquells negocis que aposten i donen un bon servei al voltant del nostre pernil, un dels productes estrella del territori. En concret, i dins de la gala de ‘Estrellas Jamón de Teruel’, un total de 10 negocis han rebut la distinció de tres estrelles per la seua excel·lència en el tracte i en la presentació del producte. Al mateix temps, 20 establiments més de la província, entre ells La Fábrica de Solfa de Beseit, han sigut reconeguts amb la distinció de dos estrelles. En este sentit, el president de la Diputació, Manuel Rando, el vicepresident de la institució, Alberto Izquierdo, el diputat de Turisme, Diego Piñeiro, i el president del Consell Regulador, Ricardo Mosteo, van entregar les distincions als hostalers premiats en un acte celebrat a l’Antic Banc d’Espanya de la capital provincial.

Rando va apuntar que esta aposta per l’excel·lència al servei del ‘Jamón de Teruel’ de denominació és una manera de potenciar-lo i posicionar-lo com un producte diferenciador de la província. En este sentit, el president va recordar que «a Terol no es pot menjar un mal magre», recalcant que les estrelles ajudaran a crear valor entre els professionals «que fan ús del nostre pernil». Per la seua part, i durant la seua intervenció a la gala, el president del Consell Regulador va afegir que, abans de posar en marxa l’entrega d’este estrelles s’ha fet una formació prèvia. Un treball molt necessari «perquè els hostalers puguen tindre una formació contínua, millorant any a any la seua tècnica de tall», va entendre Mosteo, qui es va mostrar convençut que estes estrelles seran «un tret d’eixida» per «anar de la mà i ser els ambaixadors del nostre producte».

Els negocis que s’han emportat la distinció de tres estrelles són el bar Venecia i Gastrobar-Micelos, ubicats a Alcanyís, el Hotel & Spa Balfagón de Cantavella, La Fondica de La Pobla de Valverde, l’Hotel Restaurant Masía La Torre i el restaurant El Rinconcito, de Mora de Rubielos, així com les propostes de la capital Abigú Jamónbar, Asador Restaurante El Mercao, Pura Cepa Vermú i Restaurante Café 1900. Pel que fa a estes dos estrelles, i acompanyant La Fábrica de Solfa, estan bar Güenismo d’Albarrasí, la braseria Los Álamos i el restaurant Meseguer d’Alcanyís, la Casa Masas de Mirambell, el restaurant Fuenjamón de Mora de Rubielos, hotel Mas de Cebrián de Puertomingalvo i, a la capital, el bar Los Aljibes, el café-pub Happiness, El Figón de Teruel, El Jamoncico de las 4 Esquinas, el Museo Burguer Bar, el Portal de Guadalaviar, El Don, La Torre, Yaín, restaurant Catedral Palacio La Marquesa y alguns Rokelín.

Estes distincions tenen per objectiu reconèixer la faena dels professionals de l’hostaleria que treballen correctament el magre i fomentar la formació perquè tots els negocis donen un servei excepcional. El reconeixement com a establiment recomanat és anual i per això només tindrà vigència durant el 2023. Tots els negocis premiats han rebut un adhesiu que marque l’any de concessió de la distinció i seran promocionats a través de fulles, la web de la Denominació d’Origen i a la pàgina web de la marca turística de la Diputació Siente Teruel. Estes accions asseguren, tant als clients com a les persones que vénen a conèixer la nostra província, una bona experiència en la degustació del magre de ‘Jamón de Teruel’. Per a fer la selecció i entrega d’estes estrelles ‘Jamón de Teruel’, uns ‘clients misteriosos’ han avaluat 100 bars i restaurants que disposen de magre de denominació.

REDACCIÓ
Mitjans