Logotips d'organismes oficials

Comarca del Matarranya adjudica a Océano Atlántico la gestió de l’alberg de Queretes

El nou gestor té previst obrir l'equipament turístic en poques setmanes

Moment de l'entrega de les claus de l'alberg per part de Comarca del Matarranya a Océano Atlántico. | Foto: NDM

Després d’una llarga aturada l’alberg juvenil de l’Antiga Estació de Queretes ha quedat adjudicat i és imminent la seua reobertura al públic. El procés de licitació ha acabat adjudicant la gestió d’este equipament turístic a Océano Atlántico, una entitat dedicada a la formació, serveis, esports i empresa.

Durant el període de licitació van ser diverses les empreses i persones que es van interessar per la seua gestió, però finalment van ser dos les propostes en ferm que es van presentar. Des de Comarca del Matarranya, propietaria de l’equipament, estan satisfets amb la resolució procés. Segons explica el seu president, Isel Monclús, “Oceano Atlántico és una empresa ben posicionada dins el sector, amb molta experiència i bon nom i això suma perquè el funcionament de l’alberg siga un èxit”.

La Comarca va aprofitar el tancament temporal de les instal·lacions per a escometre diferents obres de millora i poder oferir, així, un servei de millor qualitat quan es reprengue l’activitat. Les actuacions han consistit en la instal·lació de plaques solars, la climatització de tots els edificis de l’antiga estació i també s’ha fet un pis complet, amb cuina-menjador i dos habitacions, pensat per a albergar als futurs gestors o treballadors de l’equipament.

L’obertura de l’alberg està prevista per a finals de gener o principis de febrer. Tot i que l’alberg ja está 100% operatiu, els gestors volen fer una última posta a punt abans d’obrir les portes, fent una rentada de cara d’algun espai, pintant alguna zona i renovant algun element. En relació a l’obertura, Monclús explica que “d’aquí a dos mesos tenim programada allí la celebració del Cros comarcal i seria una bona carta de presentació per anunciar a tothom que torna a estar en funcionament”.

La Via Verda
L’alberg de l’antiga estació de Queretes està situat en un punt intermedi de la Via Verda que va des d’Alcanyís i la Vall del Zafán, fins a la platja a Tortosa, un punt clau per als 30.000 ciclistes i senderistes que fan esta ruta anualment. Tal com a punta el president comarcal “la via verda vertebre molt bé el territori i l’alberg és punt clau per dinamitzar la zona, d’aquí la importància de tenir en funcionament l’equipament”.

Durant el passat novembre la Via Verda es va veure afectada per un fort temporal d’aigua. En estos moments és accessible al 100% el recorregut des de Vall-de-roures i fins a Catalunya. La zona més delicada és el tram de Valljunquera, des de Valldesgorfa a Vall-de-roures, ja que és un tram molt encaixonat, amb talussos molt alts que patixen de despreniments. Segons el president comarcal “a poc a poc anirem netejant-la per tenir-la l’abans possible en condicions perquè se puga circular en seguretat per tota la via”.

MARTA JIMÉNEZ/RUBÉN LOMBARTE
Mitjans