Logotips d'organismes oficials

L’Alberg Juvenil de Queretes reobri les portes amb una exitosa inauguració

L'acte d'obertura va atreure un nombrós públic que va poder veure, en una visita guiada, les últimes reformes dutes a terme en les instal·lacions i gaudir d'una petita festa amb música en directe

Video Thumbnail
L'Alberg Juvenil de Queretes reobre les portes amb molta expectació
La sala principal de l'Alberg Juvenil de Quertes es va omplir de públic el passat 28 de febrer per a assistir a l'esperada inauguració d'este espai que portava tancat 2 anys. Veïns del poble i de la comarca, empreses i representants d'entitats i institucions es van donar cita per a conèixer el nou p

La sala principal de l’Alberg Juvenil de Quertes es va omplir de públic el passat 28 de febrer per a assistir a l’esperada inauguració d’este espai que portava tancat 2 anys. Veïns del poble i de la comarca, empreses i representants d’entitats i institucions es van donar cita per a conèixer el nou projecte desenvolupat per Océano Atlántico, l’actual empresa gestora de l’espai. Va ser tota una festa, amb música en directe de la mà del grup local, Arpacontes, i un piscolabis. A més, els visitants van poder fer una visita guiada per tot el recinte per a conèixer les millores que s’han dut a terme, així com les sales, les habitacions i l’entorn natural.

A la presentació van acudir els dos gestors d’Océano Atlántico, Fernando Cabeza i Meritxell Laborda, els quals no amagaven la il·lusió que els generava arrencar este projecte. Tal com ells mateixos van explicar, Océano Atlántico va aterrar en el Matarranya gestionant menudes activitats als pobles i en el mateix alberg, i la zona els va enamorar. Així que no van deixar escapar l’oportunitat i s’han bolcat per a aportar “experiència, solvència i recursos humans per a posar en marxa este projecte que està al servei de tota la població i de tota la comarca”.

A l’acte també va acudir Adrián Gimeno el director de l’Institut Aragonès de la Joventut, organisme que gestiona la Xarxa d’Albergs Juvenils i en la qual s’inclou el de Queretes. En el seu parlament va destacar la implicació de la Comarca i de l’empresa gestora amb la joventut, en apostar per aquesta mena d’alberg enfocat a la gent jove. Actualment, hi ha 27 albergs juvenils a tot Aragó i només dos a la província de Terol. Durant la pandèmia es van tancar totes estes instal·lacions i, tal com va comentar Gimeno, moltes d’elles no han tornat a obrir, és per això que “hem de continuar treballant perquè més municipis i administracions aposten pels albergs juvenils, perquè repercutixen en el territori, dinamitzen la zona, creen comunitat i tots guanyen“. El director també va anunciar que esperen recuperar les activitats que l’Institut solia organitzar en els albergs, també en el de Queretes, per a potenciar l’educació no formal i que els xiquets i xiquetes puguen disfrutar d’estes instal·lacions i de l’entorn.

Per part seua, Isel Monclús, president de la Comarca del Matarranya, va destacar l’esforç en inversió que s’ha fet des de l’ens comarcal per a modernitzar les instal·lacions, com per exemple la col·locació de plaques fotovoltaiques o la millora en la climatització. “L’aposta és clara, i per això, teníem tantes ganes que arribés el dia d’avui i que això tirés cap endavant”, apuntava Monclús. I afegia que “l’administració ha de crear infraestructures perquè tots es puguen aprofitar d’elles, tant el sector públic com el privat” i en este cas “creiem que Océano Atlántico posicionarà l’alberg per tot el territori aragonès”.

L’Alberg se situa en un marc natural incomparable, ocupant l’antiga estació del ferrocarril i situat al costat de la Via Verda. Compta amb més de 65 places distribuïdes en habitacions d’entre 2 i 12 persones i s’han creat tres llocs de treball fixos. A més, s’oferiran un gran ventall de possibilitats: des de campaments fins a activitats d’oci com a rutes amb bici o caiac.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans