Logotips d'organismes oficials

‘Confitando Territorio’ aprofundix en el món del vi natural

Grans il·lustres de la gastronomia com Bernd Knöller o Raúl Igual han acudit a les jornades organitzades per La Torre del Visco

Video Thumbnail
La Torre del Visco celebra unes noves jornades de 'Confitant el Territori'
La Torre del Visco va organitzar unes noves jornades de "Confitando Territorio" durant els dies 17 i 18 d'abril. Esta vegada han versat sobre els vins naturals amb el titulat "El vi que sosté un paisatge". A esta convenció han acudit grans il·lustres de la gastronomia com Bernd Knöller o Raúl Igual

La Torre del Visco va organitzar unes noves jornades de “Confitando Territorio” durant els dies 17 i 18 d’abril. Esta vegada han versat sobre els vins naturals amb el titulat “El vi que sosté un paisatge“. A esta convenció han acudit grans il·lustres de la gastronomia com Bernd Knöller o Raúl Igual entre altres.

Jemma Markham, és la propietària de La Torre del Visco i sobre esta iniciativa ens explica que “vam començar l’any passat amb el projecte. Va sorgir la idea de fer fòrums reduïts, per a debatre els temes que ens interessen a nosaltres”. L’any passat van tractar matèries com la sostenibilitat i el producte de proximitat, “paraules que de sobte estan de moda i ens va semblar interessant unir a un grup de persones com a agricultors, viticultors, cuiners, etc…, per a parlar de temes que fa molts anys que fem aquí”.

La sommelier i crítica del diari ABC, Pilar Cabero, explica així el concepte de vi natural i la seua evolució: “Durant molts anys es va tendir a l’homogeneïtzació, que tots els vins foren iguals, es feren de la mateixa forma, sabessen igual, a més de la utilització dels mateixos tipus de raïm. Es van començar a plantar les mateixes varietats a tot el món”, després va aparèixer “el vi natural, que és un corrent rupturista de tornar a la tradició, a l’autenticitat, de buscar la varietat autòctona de cada lloc i al fet que prevalga el valor diferencial dels vins per sobre de l’homogeni”.

La convenció ha durat dos dies. Durant la primera jornada es van centrar a donar èmfasi al treball de l’equip de sala, els quals són els encarregats de recomanar als clients. Els restaurants són claus en el món del vi, ja que són una porta d’entrada al vi. “Cal saber explicar al comensal el que és, i el que no és, perquè la gent té molta confusió, no tenen molt clar el que vol dir vi natural”, comenta Markham. El dimarts, es van tractar temes sobretot de la definició dels diferents vins.

Amb estes jornades, segons Jemma “es pretén promoure un debat assossegat i un intercanvi d’idees entre els que ens apassiona el món de la gastronomia”.

M.JIMÉNEZ / I.APARICIO
Mitjans