window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

La Torre del Visco revalide l’estrella verda que impulse la Guía Michelín

Les 'Green Star' que concedeix la prestigiosa guia gastronòmica valoren la cuina sostenible i l'aposta per una economia circular i de quilòmetre zero

Rubén Catalán i Jemma Markham, durant la cerimònia d'entrega de les vies verdes que es va viure el passat 2022. Foto: NDM

El restaurant El Viscode l’Hotel La Torre del Visco ha revalidat la seua Green Star, distinció que entregue la prestigiosa Guía Michelín. Parlem d’uns reconeixements que la reconeguda publicació gastronòmica va impulsar l’any 2021 i que premien les propostes de cuina sostenible més destacades, tant d’Espanya com de Portugal. El restaurant de la Torre del Visco, un relaix Chateau situat al terme de Fontdespatla, va entrar a la Guía Michelín 2023 amb una estrella verda a la sostenibilitat, premi que manté per a la nova publicació. De fet, la Guía Michelín 2024 ha atorgat 12 noves estrelles verdes, de manera que este selecte club «sostenible» estarà integrat ara per 49 restaurants. Per proximitat al territori, de la mà de la Torre del Visco del Matarranya tindrem des d’ara també el restaurant L’Algadir del Delta, que està ubicat a les Terres de l’Ebre.

Jemma Markham és la propietària de la Torre del Visco, i va apuntar que «Michelín cada vegada li done més importància a la gastronomia circular i sostenible. Per a natres és un orgull formar part d’este selecte grup d’estrelles verdes, perquè reflecteix molt bé el projecte de la Torre del Visco», on des de l’origen ha hagut una important aposta per la cuina sostenible. «Si tens en consideració el peix, que l’adquirim al Delta, el producte que apareix als nostres menús prové d’un radi d’escassos 70 quilòmetres», va manifestar Markham. Però si li traus el peix, «les distàncies encara són més curtes. Tenim una finca, un hort, comprem molt producte als nostres veïns… La gran sort que tenim al Matarranya és que trobem un rebost molt ric i molt variat». De fet, i segons va apuntar Jemma Markham, el client «vol saber la procedència del que menge» perquè el producte de proximitat forme part de l’experiència turística.

Rubén Catalán, xef de ‘El Visco’, va entendre que «la Torre del Visco porte 30 anys sent sostenible, treballant el sentit comú». I és que per a Catalán s’està parlant molt de sostenibilitat, però per damunt de tot s’ha de «traslladar eixe sentit comú a la cuina, plasmar-lo al plat, que és el que premie la Guía Michelín». El xef va destacar també el gran paper que tenim el món rural sobre la cuina sostenible. «Si els pobles no cultivaren, les ciutats no menjarien. I si no tinguérem uns grans productors i uns grans proveïdors que fan les coses bé, no tindríem un producte de qualitat imprescindible per fer una cuina sostenible». Com mengem, què comprem, la defensa dels productes de proximitat, els productes ètics… són qüestions que el visitant i el client valoren cada vegada més. Des de la mateixa Guía Michelin consideren que «la sostenibilitat ni és un caprici ni un luxe, sinó una autèntica necessitat».

Premi al Mèrit Turístic
Fa unes setmanes, el conseller de Turisme del Govern d’Aragó, Manuel Blasco, va presidir l’acte d’entrega de les medalles i plaques al Mèrit Turístic. Un acte que es va viure a Alcanyís, i on es va reconèixer precisament a la Torre del Visco. Jemma Markham va entendre que estos premis «animen a continuar després de 30 anys de projecte». Des del món rural «treballem per la qualitat, i és d’agrair que les autoritats i els representants reconeguen este mèrit». Durant el seu discurs en la cerimònia, la propietària de la Torre del Visco no va amagar la seua preocupació per l’arribada de grans projectes energètics que poden tindre un impacte negatiu en el paisatge, que és un dels principals atractius i reclams turístics d’este territori.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans