window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

La denominació reconeix la labor dels restaurants en la gala ‘Estrellas Jamón de Teruel’

Enguany, entre altres, s'ha reconegut amb una estrella a La Fábrica de Solfa de Beseit i el restaurant El Salt de Vall-de-roures

Enguany s'ha distingit dos hotels del Matarranya per fer difusió d'este producte tan nostrat. Foto: NDM

Un total de 16 negocis de la província han estat reconeguts amb tres estrelles a la gala de les ‘Estrelles Jamón de Teruel’ per la seua excel·lència en el tracte i presentació del producte. Això supose que sis establiments més que a l’edició anterior han aconseguit el màxim reconeixement que la denominació d’origen ‘Jamón de Teruel’ atorgue als establiments hostalers de la província, a través dels quals es vol reconèixer la seua labor i paper al voltant de la promoció i l’emplatat del producte. Durant la gala es van concedir altres reconeixements en forma de dos i una estrella. La Fábrica de Solfa de Beseit i l’Hotel-Restaurant El Salt de Vall-de-roures van tornar de la gala amb una estrella.

El president de la Diputació Provincial, Joaquín Juste, la diputada de Turisme, Marta Sancho, i el president del consell regulador de la DOP ‘Jamón de Teruel, Ricardo Mosteo, acompanyats per l’alcaldessa de Teruel, Emma Buj, es van encarregar de fer entrega de les distincions als hostalers premiats, en un acte celebrat el 18 de desembre a l’antic Banc d’Espanya de la capital de la província. Des de la Diputació, Juste va recordar que els productes agroalimentaris són un «motor fonamental d’esta província». Però perquè funcionen «totes les baules de la cadena, ho hem de fer bé», i això inclou l’emplatat i l’amor cap al consumidor. Per tant, «premiar esta excel·lència, este esforç, este producte extraordinari va en la bona direcció i és una bona iniciativa de la denominació i una cosa que entre tots hem de fomentar».

Sobre l’excel·lència també va incidir la diputada delegada de Turisme, Marta Sancho, que va recordar que enguany hi ha hagut fins a setze negocis amb tres estrelles. «Estem contents perquè les administracions ens impliquem per a col·laborar en estes iniciatives, i també els establiments estan cada vegada més implicats». Abans que comencés l’entrega de reconeixements, Mosteo, en qualitat de president de la denominació, va recordar que el programa també ofereix formació, la qual és necessària per millorar «la tècnica de tall». Mosteo va considerar que l’entrega d’estes estrelles suposen «un bon revulsiu» perquè el Jamón de Teruel siguge millor presentat als bars i restaurants de la província.

Objectiu
Estes ‘Estrelles Jamón de Teruel’ tenen com a objectiu reconèixer la faena dels treballadors de l’hostaleria que respecten correctament el pernil de denominació, però al mateix temps fomentar la formació perquè tots els negocis donen un servei excepcional. El reconeixement com a negoci recomanat és anual, de manera que estes estrelles només tindran vigència durant el 2024. Al Matarranya, la denominació ha reconegut enguany el treball i l’emplatat de dos restaurants.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans