Logotips d'organismes oficials

La província es ven a la fira de turisme FITUR a través dels seus productes alimentaris

La Diputació va celebrar l'acte central a l'estand d'Aragó durant la jornada inaugural, donant a conèixer els atractius turístics del territori la província a través de la seua gastronomia

Teresa Crivillé, de Bodegas Crial, ha estat present en l'acte central de la Diputació dins de la fira FITUR. Foto: NDM

La província ha portat a FITUR, la Fira Internacional de Turisme que se celebre cada any a Madrid, els seus atractius turístics a través dels seus productes estrella. Durant la jornada inaugural de la fira, la Diputació Provincial va impulsar un acte a l’estand d’Aragó, que va comptar amb la col·laboració de totes les comarques de la província i de les associacions de productors d’aliments de qualitat. L’acte es va seguir a través del canal de ‘Youtube‘ de la Diputació Provincial, i va comptar amb un showcooking en directe, degustacions, així com de diferents entrevistes i vídeos promocionals. Entre els ambaixadors presents a la proposta, va estar Teresa Crivillé, de Bodegas Crial de Lledó.

L’acte va permetre fer un recorregut per la província a través de tots els sentits i dels seus aliments de qualitat, com serien el pa, la trufa, el magre, els vins, l’oli, els formatges o el safrà, i en ell els representants de les associacions de productors van oferir informació sobre les característiques i l’elaboració dels productes en qüestió. Conduït pels periodistes Javier Lizaga i Cristina Teruel, la proposta va comptar amb el treball de la cuinera del restaurant ‘La Ojinegra’ d’Alloza, Belén Soler, que va elaborar i presentar diferents plats en directe, parlant al mateix temps de la tradició culinària de la nostra província , així com d’uns processos d’elaboració respectuosos amb l’entorn.

La diputada de Turisme a Diputació, Marta Sancho, que també va col·laborar amb l’elaboració dels productes, va entendre que la nostra província és la que té més aliments de qualitat diferenciada a Espanya, i va subratllar l’objectiu de la institució provincial de guanyar més visitants per a la província «a través del paladar». D’aquí l’acte central d’enguany. Al mateix temps, i durant la celebració de la Fira Internacional de Turisme, la Diputació Provincial està comptant amb un espai propi dins de l’estand d’Aragó, on especialistes turístics estan facilitant cada dia informació als visitants interessats, acompanyats d’un tallador de pernil de la DO Jamón de Teruel. Al llarg de FITUR s’està parlant també de recursos turístics i del potencial que té la província.

A l’acte central també van estar presents el president de la Diputació Provincial, Joaquín Juste, i els vicepresidents Beatriz Martín i Rafael Samper, així com altres representants de la institució, com ara els diputats Miguel Ángel Navarro i Pedro Polo. El president va aprofitar la seua intervenció per convidar tots els assistents a visitar la província de Terol i xalar tant dels seus aliments com dels atractius turístics. «Tenim uns productes agroalimentaris que per molt que te’n parlen, quan els proves et sorprenen més». A FITUR 2024 també han estat convidats alguns xefs del Matarranya, entre ells Rubén Catalán, cuiner de la Torre del Visco, com també Kike Micolau, de la Fábrica de Solfa.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans