window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

El Matarranya, present a FITUR a través de la seva alta gastronomia i els seus vins IGP

Una delegació de la Comarca del Matarranya va assistir a l'acte central de la província de Terol

Video Thumbnail
La Comarca del Matarranya, present a FITUR durant la celebració del Dia d'Aragó al recinte firal
El divendres, 26 de gener, va ser el dia d'Aragó a FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid. FITUR és l'aparador turístic més important de l'estat espanyol. I qualsevol territori que tinga pretensions en este àmbit no pot faltar. Per això la comarca del Matarranya va ser present, representa

El divendres, 26 de gener, va ser el dia d’Aragó a FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid. FITUR és l’aparador turístic més important de l’estat espanyol. I qualsevol territori que tinga pretensions en este àmbit no pot faltar. Per això la comarca del Matarranya va ser present, representada pel president de la Comarca del Matarranya, Fernando Camps, la vicepresidenta, Nerea Caldú, el conseller de Turisme, Iñaki Urquizu i la tècnica Eli Diez. Durant la seua visita van poder presentar l’oferta turística de la comarca, captar noves tendències en quant a turisme i establir sinergies amb territoris pròxims. Els representants del territori van poder apreciar l’interès que desperta el Matarranya i el seu projecte de turisme sostenible i de qualitat. Precisament el president Fernando Camps va destacar el gran nombre de persones que s’havien acostat a l’estand preguntat per la comarca del Matarranya, “això ens dona una embranzida per a continuar treballant en esta línia i que l’any que ve puguem tenir una representació millor i puguem mostrar els projectes que anirem implementant enguany”.

Durant esta legislatura volen posar en marxa el Pla de sostenibilitat turística, en què el cicloturisme és l’element principal. Però el territori té molts altres atractius, i també van ser presents en la Fira, com tot el relacionat amb la gastronomia. A Madrid es van poder veure i degustar elaboracions realitzades en directe per cuiners del territori, com Kike Micolau de la Fàbrica de Solfa de Beseit o Rubén Catalán del restaurant de la Torre del Visco; així com provar els vins del territori. Teresa Crivillé de Bodegas Crial de Lledó va ser allí com a ambaixadora i va destacar la gran qualitat dels vins de la IGP Baix Aragó, per produir-se en “un territori perfecte per a la seva elaboració, pel tipus de terra, el clima i la temperatura que tenim”.

En el pavelló d’Aragó, l’espai de Terol va destacar per presentar una proposta unitària i atractiva de les deu comarques que la conformen, combinant medi ambient, patrimoni i gastronomia. En este sentit, Marta Sancho, diputada de turisme de la Diputació de Terol, va declarar que “enguany s’ha treballat conjuntament i això ens ha permès tindre una oferta turística molt més cohesionada i dinàmica i presentar Terol com un destí únic, que sempre es ven millor”.

En esta edició des de la Diputació van apostar per organitzar un acte promocional a través d’un recorregut per la província i els seus aliments de qualitat, com el pa, la tòfona, el pernil, el vi, l’oli, els formatges o el safrà, en el qual els representants de les associacions de productors van oferir informació sobre les característiques i les elaboracions. Sancho va destacar que la província de Terol és la que més aliments de qualitat diferenciada té a Espanya, i va subratllar l’objectiu de la institució provincial de guanyar a visitants “a través del paladar”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans