Logotips d'organismes oficials

Prop de 500 persones aposten pel benestar amb el Festival ‘Imperdible’

L'ermita de Sant Cristòbol va acollir un ampli programa d'activitats com meditació, massatges, balls conscients, propostes gastronòmiques i paradetes d'artesans

Video Thumbnail
Prop de 500 persones aposten pel benestar amb el Festival 'Imperdible'
El primer festival Imperdible de Turisme i Benestar de la comarca del Matarranya s'estrena amb gran èxit. Durant la jornada de diumenge, vora 500 persones van acudir a passar un dia diferent a l'emblemàtica ermita de Sant Cristòbol de Calaceit. Allí es van organitzar conferències, tallers i paradete

El primer festival Imperdible de Turisme i Benestar de la comarca del Matarranya s’estrena amb gran èxit. Durant la jornada de diumenge, vora 500 persones van acudir a passar un dia diferent a l’emblemàtica ermita de Sant Cristòbol de Calaceit. Allí es van organitzar conferències, tallers i paradetes, tot orientat a promoure un estil de vida més saludable i conscient. Dins el programa hi havia meditacions, xerrades, activitats en família, ioga, cuina o balls conscients… tot relacionat amb el turisme de benestar. L’Associació d’Empresaris juntament amb la Comarca del Matarranya, promotors de l’esdeveniment, estan apostant fort per un projecte turístic més amable amb el territori.

Així ho explicava Xavier Marina, organitzador del Festival Imperdible. “Aquí al Matarranya ho tenim tots clar. Necessitem un turisme diferent, que no ens invadeixi un mes i mig a l’any i després desaparegui. Volem un turisme nutritiu, que cuide, que participe, que disfrute de la natura igual que els que estem aquí i que valore tot el que podem oferir”.

Imperdible ha mostrat tot el potencial de la comarca, amb propostes molt variades que van atraure a un gran volum de participants. Tant els tallers com les xerrades es van omplir i es va crear un ambient molt agradable a l’ermita de sant Cristòbol i el poblat iber de Calaceit, especialment durant el matí del diumenge. Des de l’organització estaven molt contents amb la resposta obtinguda, “hi ha hagut molta alegria i molta consciència. Era una proposta atrevida, perquè era el primer festival que es feia d’estes característiques al territori i la gent ha vingut”.

En l’acte inaugural, celebrat el dissabte a la seu comarcal, va assistir un nombrós públic a escoltar la xerrada de Javier García Campayo, catedràtic de psiquiatria i director del màster de Mindfulness de la Universitat de Saragossa. L’expert va parlar sobre “consciència i territori” i va eixir encantat del projecte de turisme de benestar que s’està iniciant al Matarranya.

A més, van haver-hi propostes gastronòmiques, parades d’artesans del territori i un espai per als xiquets i les famílies. Marina destacava que havien preparat una proposta per a totes les edats, perquè “el concepte de benestar és de cura i autocura, i això va des que naixem fins quan morim”.

En definitiva, el Festival Imperdible ha obert un nou horitzó per als diferents actors vinculats al turisme, tant per empresaris, productors i professionals, com per als habitants i visitants del territori. Al turisme del Matarranya se li presenten molts reptes, un d’ells, la massificació, i iniciatives com les d’este cap de setmana proposen maneres alternatives d’encarar-los. Xavier Marina, tenint en compte la bona la resposta que han tingut de la Comarca, els ajuntaments, els empresaris, els professionals i els assistents, pensa que “l’Imperdible ha de tindre continuïtat”, perquè “el territori ens ho demana”.

M. JIMÉNEZ / I. APARICIO
Mitjans