Logotips d'organismes oficials

La UCOCAL analitza la situació al Matarranya en el procés de desescalada

Els representants han recalcat la necessitat de recordar els protocols de seguretat

La Unitat es seguirà reunint al llarg de les properes setmanes. / Foto: J. Puig

La Unitat de Coordinació Operativa de la Comarca del Matarranya (UCOCAL) ha celebrat la seua cinquena trobada. I és que l’organització segueix reunint-se pràcticament de manera setmanal per analitzar l’evolució de la crisi de la COVID-19 a la comarca.

Mentre que les últimes reunions s’havien centrat en la concreció d’uns protocols a nivell comarcal, amb la creació de regles des de la institució comarcal i des de l’àmbit sanitari, l’última jornada va afegir la conveniència d’elaborar uns protocols específics per a la gent gran, que ja estan disponibles a la web de la institució.

“Amb el desconfinament, hem percebut que hi ha certa confusió sobre el que es pot fer i el que no. Per això en la reunió vam incidir en com hem d’afrontar el procés de desescalada”, va explicar Rafa Martí, president de la Comarca.

Entre d’altres, es van estar analitzant les mesures oportunes al voltant de la reobertura d’oficines i serveis a nivell comarcal i municipal, alhora que la conveniència de celebrar festes patronals o obrir les piscines. “Des del govern autonòmic s’ha recomanat no obrir piscines, com a mínim, fins al juliol, i s’ha proposat la cancel·lació de les festes patronals“, ha incidit Martí.

A més, la UCOCAL va insistir en la importància dels ajuntaments a l’hora d’informar als seus veïns i veïnes. En concret, des de l’àmbit sanitari es va demanar que es transmetigue de manera municipal els protocols d’assistència als centres de salut: “fins i tot amb el desconfinament, és important que la gent només acudeixigue al centre de salut prèvia sol·licitud de cita prèvia ja que estem veient com hi ha persones que no ho fan i s’acumulen en el centre, fet que podria ocasionar un rebrot”, va comentar Martí.

Durant les properes setmanes la UCOCAL preveu seguir programant reunions amb l’objectiu de fer el seguiment de la crisi sanitària. A més, la voluntat per totes les parts és que es mantingui aquesta Unitat en el futur més enllà de la pandèmia, per afrontar casos puntuals d’emergències, tot facilitant la coordinació entre tots els representants.

SABINA COLOMÉ
Mitjans