Logotips d'organismes oficials

Es reprenen els serveis d’assistència social en els municipis

S'ha implementat un sistema de cita prèvia per a evitar aglomeracions en sales d'espera

blank
Alguns dels espais s'han substituït per locals de majors dimensions. / Foto: J. Puig

El Centre de Serveis Socials de la Comarca del Matarranya és un dels serveis que s’ha mantingut actiu durant els tres mesos de durada de l’estat d’alarma. L’atenció a les persones ha estat una de les necessitats bàsiques més requerides durant la pandèmia, raó per la qual la Comarca ha continuat prestant els seus serveis.

No obstant això, el centre ha vist alterat el seu funcionament i no ha treballat amb normalitat. Els processos duts a terme per les assistentes socials que presten estos serveis, es van traslladar a la via telemàtica amb la finalitat d’evitar qualsevol contacte social.

Les famílies afectades per COVID-19 i el confinament social sofert durant este temps han estat dos dels pilars que han desembocat en una major demanda d’este tipo d’atenció. “El mateix confinament ha desembocat en una major necessitat en moltes famílies”, va explicar Fernando Mallén, conseller representant de l’Àrea de Serveis a les Persones de l’administració comarcal. Gran part de les ajudes han estat concedides d’urgència per a pal·liar els efectes laborals de la pandèmia a les famílies del Matarranya.

A partir d’este mes de juny, els serveis d’assistenta social s’han représ en totes les localitats. Estos serveis s’han adaptat per complet a les mesures i recomanacions proposades per les administracions. En primer lloc, s’han estudiat els espais en els quals es desenvolupaven estes atencions i, en cas necessari, s’han substituït per locals de majors dimensions per a assegurar la distància de seguretat de 2 metres entre l’assistenta social i les famílies ateses. Els consistoris comarcals han estat els encarregats de posar a la disposició de la Comarca les seues instal·lacions. En alguns casos, també s’han instal·lat mampares protectores.

A més, s’ha implementat un sistema de cita prèvia per a evitar aglomeracions en sales d’espera. L’atenció telefònica continuarà sent una de les vies de treball del centre, “si algun cas es pot atendre per telèfon, s’evitarà l’atenció presencial”, va afirmar Mallén. Per contactar i sol·licitar cita es pot trucar al 978 89 08 82 o escrivint un correu ssb@matarranya.org

REDACCIÓ
blank Mitjans blank