Logotips d'organismes oficials

Se cancel·len tota classe d’actes culturals durant els dies de festes patronals

Els representants de la comarca van acordar suspendre qualsevol classe d'acte i recomanar el tancament de les penyes

Video Thumbnail
Reunio alcaldes - Mesures i recomanacions rebrots coronavirus
Tots els membres del Consell Comarcal i els alcaldes del Matarranya es van reunir este dimarts de manera telemàtica amb la finalitat de reconduir la situació actual de la comarca. Els rebrots apunten ja a 7 casos positius en la zona i un bon número de PCR realitzats per a afavorir el rastreig i evit

Tots els membres del Consell Comarcal i els alcaldes del Matarranya es van reunir este dimarts de manera telemàtica amb la finalitat de reconduir la situació actual de la comarca. Els rebrots apunten ja a 7 casos positius en la zona i un bon número de PCR realitzats per a afavorir el rastreig i evitar majors contagis. A més d’oferir una sèrie de recomanacions, els representants van acordar suspendre tota classe d’acte cultural que poguera celebrar-se durant els dies equivalents a les festes majors. Les agrupacions de joves són una de les causes principals dels rebrots del virus de les últimes setmanes i preocupen tant als consistoris del territori com al Consell Comarcal.

Entre les recomanacions que es faran des dels ajuntaments està la de recordar a la població una sèrie d’obligacions, com per exemple, que l’ús de mascarilla és obligatori en qualsevol lloc públic i que, a les terrasses dels bars, malgrat poder mantindre esta distància, és obligatori l’ús d’esta. A més, durant els dies corresponents a les festes patronals tampoc hi haurà actes culturals que “incentiven a fer festes i celebracions”, segons el president comarcal, Rafa Martí. Amb això es pretén a més, evitar aglomeracions en les localitats.

La Comarca recomanarà també evitar les aglomeracions, no obrir les penyes i reduir les reunions familiars. Encara que la institució, de moment, no té potestat de prohibir esta classe d’esdeveniments, sí que ha decidit dictar una sèrie de mesures que podrien afavorir al desenvolupament de la pandèmia a la comarca. “Entenem que entre joves puguen reunir-se en masies o en botellons, però ja no tant per ells que en molts casos són asimptomàtics, sinó pels seus familiars”, va explicar Martí.

Un dels punts que va generar major debat de la reunió va ser l’obertura de les penyes. Estos locals de reunió no sempre complixen amb la legalitat i, en alguns casos, no es podria prohibir la seua obertura per ser espais privats. Les diferents posicions van ser presents durant la trobada virtual, pel que finalment es va acordar recomanar el tancament de les mateixes durant este estiu.

Des de la reunió del Consell Comarcal la setmana passada, l’objectiu dels representants polítics de la zona és controlar la situació i evitar majors contagis evitant la dispersió de discursos i realitzant una sèrie de recomanacions de manera unànime en els diferents municipis. D’esta manera, s’evitarà també la sobreinformació i les possibles confusions davant les normes dictades per cada consistori.

Reunió amb les penyes en Calaceit

Avançant-se a la reunió, L’ajuntament de Calaceit va convocar dijous passat 16 de juliol a les penyes de la localitat amb la finalitat de conscienciar sobre la situació actual sobre la Covid-19 i recordar les normes dictades des del Govern d’Aragó. Una reunió a la qual van acudir la gran majoria de penyes de la localitat representades per una o dos persones, evitant així un gran nombre d’aforament en la reunió. El nostre objectiu va ser transmetre’ls que “si no se celebren les festes patronals, la fi no és celebrar-lo dins de les penyes”, va assegurar l’alcaldessa de la localitat, Carlota Núñez.

REDACCIÓ
Mitjans