Logotips d'organismes oficials

7 positius en una setmana al Matarranya en un nou cas a La Vall

En total, s'han registrat 7 casos positius en 7 dies a la comarca, l'equivalent a un positiu al dia

Imatge d'arxiu del municipi. Foto: NDM

Els rebrots de la Covid són una constant en els últims dies. Tant és així que el Matarranya ja acumula un total de 7 positius en 7 dies  i tres dels pobles als que no es van detectar casos durant el confinament, sofreixen ara els efectes de la pandèmia.

Ahir mateix es va confirmar un nou cas positiu a La Vall del Tormo al realitzar les proves sanitàries pertinents. El procés de rastreig del positiu ja ha començat i “s’està controlant l’àmbit proper d’este cas i estem a l’espera de les proves”, va afirmar Rafa Martí, president comarcal, que va apel·lar a la tranquil·litat a la zona i a la responsabilitat individual. En este sentit, és molt important que quan es presenten símptomes es faça una atenció precoç a través del metge de capçalera, perquè d’esta manera la cadena de transmissió es trenque abans i es continga l’expansió del virus.

Al respecte dels nous positius, el representant mèdic de la UCOCAL va afirmar a l’inici dels nous rebrots que “estem preparats perquè érem conscients que en algun moment podia passar”. Per això “continuem sent molt estrictes en la nostra manera de treballar, tenim dos circuits diferenciats, una zona covid i una no covid, i s’està prioritzant l’atenció telefònica”.

Al sud del Matarranya, s’ha continuat en el rastreig i estudi de contactes dels positius notificats la passada setmana. Totes les persones que van estar més de 15 minuts amb la persona o amb una distància menor d’un metre i mig van entrar en aïllament i es van fer una prova PCR, resultats que han estat tots negatius, confirmant el control del brot a Fondespatla.

En la mateixa línia, el rebrot de Valljunquera també es considere com a controlat. Totes les proves PCR portades a terme als contactes del matrimoni que donava positiu a finals de la setmana passada també van sortir negatives.

A pesar de les bones notícies respecte als brots controlats, els números sitúen al Matarranya en un rebrot constant. En total, s’han registrat 7 casos positius en 7 dies a la comarca, l’equivalent a un positiu al dia.

Video Thumbnail

Situacio rebrots Covid al Matarranya

Els rebrots de la Covid són una constant en els últims dies. Tant és així que el Matarranya ja acumula un total de 7 positius en 7 dies  i tres dels pobles als que no es van detectar casos durant el confinament, sofreixen ara els efectes de la pandèmia. Ahir mateix es va confirmar un nou cas positiu

REDACCIÓ
Mitjans