Logotips d'organismes oficials

La Guia Repsol reconeix cinc negocis del Matarranya com a ‘Soletes’ de tardor

Tenim la 'Venta d'Aubert' de Queretes, 'Lo Molí' i 'Fonda Alcalá' de Calaceit, 'La Alquería' de Ràfels i 'Rest. Matarraña' de La Freixneda

La directora de la Guia Repsol, María Ritter, posant un 'Solete' a un dels negocis reconeguts. Foto: NDM

La Guia Repsol ha publicat els seus 1.000 soletes de otoño, unes distincions que han reconegut a cinc negocis de la nostra comarca. A través d’esta proposta, la Guia Repsol, tota una referència en el món de la restauració i la gastronomia, aposte per proposar i promocionar aquells espais que, per la seua bona cuina o pel seu gran producte, mereixen estar en este circuit. En concret, del Matarranya se’ns recomanen cinc negocis, que són la Fonda Alcalá i Lo Molí de Calaceit, la Venta d’Aubert de Queretes, Restaurante Matarraña de La Freixneda, i La Alquería de Ràfels. Cinc parades, totes elles interessants, que trobem entre estes 1.000 propostes que estan repartides per tota la geografia espanyola.

María Ritter, que és la directora de la Guia Repsol, ens explique que «els Soletes volen reconèixer aquells locals que tenen uns preus molt interessants per al públic i que formen part del nostre a dia, amb els quals inclús tenim un vincle emocional perquè sabem qui s’amague darrere». Unes distincions que volen premiar «negocis que ho estan fent molt bé i sempre et desperten un somriure». D’aquí la filosofia ‘Solete’, espais «que et fan feliç». Un recorregut per tota la geografia que ens dirà «on estan els bons menús, les bones cafeteres, les bones tavernes». Al juny es van llançar els ‘Soletes de verano’, mentre que ara han arribat els de tardor, pensant en punts de caliu i de plat de cullera.

Uns reconeixements que des de la Guia Repsol impulsen en una etapa en la qual el món de la gastronomia i la restauració ho necessite més que mai. Una proposta que va nàixer una vegada suprimits els tancaments perimetrals, en una etapa covid molt dura per a l’hostaleria. «El sector ho ha passat molt malament, i considerem que una bona manera d’ajudar-los, animar-los i sobretot portar clients a estos negocis és a través d’estes distincions». Estos Soletes es complementen a la sòlida trajectòria dels Soles que la Guia Repsol impulse de fa anys i que destaquen l’alta gastronomia que es fa a tota la geografia nacional. Ara mateix, i per proximitat, tenim el Daluán de Morella, distingit amb 1 sol.

Reportatges gastronòmics
La Guia Repsol és una guia turística que va nàixer l’any 1979, i que ens propose en format físic i virtual diferents rutes i itineraris en cotxe. Escapades que complemente amb parades d’interès on podrem descansar i menjar bé. Al mateix temps, i a través del seu format virtual, van penjant tot un seguit de reportatges gastronòmics. Al respecte, María Ritter va recalcar que «natres funcionem com un mitjà de comunicació més. Per això, elaborem reportatges, escapades per fer amb xiquets o propostes de temporada». Pel que fa als ‘Soletes’, la directora de la Guia Repsol va recordar que «esta llista estarà viva i dinàmica, serà orgànica». Ritter va recalcar a més que a causa de la covid, «la gent té ganes de menjar fora i més ganes d’eixir que mai».

Al mateix temps, a través de la seua pàgina web, la Guia Repsol també ha obert un concurs. D’esta manera, i votant els millors Soletes de temporada, els usuaris de la web entraran en un premi d’una nit per a dos persones a l’hotel Encís d’Empordà, així com un dinar o un sopar en aquell Solete que vulguen.

R. LOMBARTE
Mitjans