Logotips d'organismes oficials

La ‘Ruta del Formatge’ de la província farà parada a la Posada Guadalupe de Mont-roig

La proposta, que obre la porta a 14 varietats diferents de formatge i integre 35 locals, vol promocionar el producte per tota la província a través de taules i tapes variades

A la campanya participen 35 negocis del territori i estaran presents 14 varietats de formatge diferent. | Foto: NDM

La Ruta Provincial del Formatge ha programat des del passat dijous 11 de maig, i al llarg de tot un mes, degustar més de 500 quilos d’este emblemàtic producte del territori, al voltant de 14 varietats diferents per 35 establiments de tota la província. La iniciativa, engegada a través de l’associació de Productores de Leche y Queso de Teruel, compte amb el patrocini de la Diputació Provincial, i se celebre per segon any consecutiu. Entre les parades contemplades dins d’esta iniciativa, apareix Fonda Guadalupe de Mont-roig. Tots els formatges que participen en esta iniciativa estan elaborats d’una forma artesanal per sis formatgeries de la província. Parlem de ‘Queso Hontanar’ de Aguilar del Alfambra, ‘El Aljibe’ de Ródenas, ‘Queso La Val’ de Mezquita de Jarque, el formatge ‘Sierra de Albarracín’, ‘Granja Perales’ de Perales del Alfambra, i el conegut ‘Queso de Tronchón’ que tanta fama ha donat a esta localitat.

Amb tots els formatges presentats, l’organització ha creat dos lots diferents formats per formatges variats, des de més tendres a semicurats i curats, fumats, amb romer, de llet crua o pasteuritzats, la majoria d’ovella, però també alguna varietat de cabra. I entre ells no hi faltaran el Queso marca Teruel de forma lobulada i perfecte per a elaborar una bonica taula de formatges. En total s’han repartit 560 quilos de formatges de Terol per a la ruta. Els negocis que participen en la iniciativa oferiran a la carta una taula de formatges, integrada almenys per quatre varietats diferents, de manera que el consumidor tindrà l’oportunitat de tastar i comparar 14 referències de formatge diferents. Estes taules variades de formatge seran les protagonistes de la ruta, però també diferents propostes de tapes, pinxos i plats elaborats amb els formatges artesanals de la nostra província.

Els preus oscil·len des dels 6 euros per a la proposta més econòmica, passant pels 8, 10, 12 euros fins als 17 euros de la taula més completa. El muntatge i la quantitat de formatge de cada taula és lliure i l’única condició comuna és que inclogue com a mínim 4 varietats de formatge diferents. Per a la seua difusió s’ha dissenyat un cartell identificatiu de la ruta, així com 10.000 tríptics. Tota esta informació es pot consultar a través de la pàgina web http://www.quesosdeteruel.es/

REDACCIÓ
Mitjans