Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya clausura unes Jornades Gastronòmiques de KM0

A l'IES Matarranya s'han viscut dos setmanes plenes de xerrades i un showcookings. Així han acabat les XVIII Jornades Gastronòmiques en les quals la mel, el card i les plantes silvestres han estat els productes estrella.

Video Thumbnail
L'IES Matarranya clausura unes Jornades Gastronòmiques dedicades a la mel, el card i les herbes
Les Jornades Gastronòmiques de l'IES Matarranya van acabar divendres passat, han estat dos setmanes en les quals s'han pogut aprofundir en productes molt tradicionals de la nostra zona, com són el card, la mel i les plantes silvestres. I és que, a l'institut sempre intenten apostar per productes de

Les Jornades Gastronòmiques de l’IES Matarranya van acabar divendres passat, han estat dos setmanes en les quals s’han pogut aprofundir en productes molt tradicionals de la nostra zona, com són el card, la mel i les plantes silvestres. I és que, a l’institut sempre intenten apostar per productes de Km0, com ara el card. “És un producte força desconegut, la veritat, i no se li dona el valor que es mereix”, comentava Araceli Marzo de La Huerta en casa. Una planta amb molta fibra i minerals i que està indicat per l’osteoporosi, el colesterol i l’estrenyiment.”És un producte gairebé medicinal“, confessava Marzo.

Unes jornades en què tant alumnes com empresaris i hostalers han pogut disfrutar i aprendre a fer receptes tan diferents com pot ser unes postres a base de card, mel i formatge de cabra. “He intentat donar-li una volta al card”, reconeixia el cuiner de Fonda Alcalá, Ignacio Alcalá. Unes postres a les quals, a més, va afegir ametlles torrades i tòfona. Des del restaurant pretenien fer una recepta que no es pogués aconseguir per internet. Una proposta peculiar i que no deixes a ningú indiferent. “Són unes postres molt refrescants i una mica arriscades, però on contrasten bé el dolç i el salat, resulta molt interessant”, afegia Alcalá.

Durant estes dos setmanes, les xerrades han estat molt variades, des de La Fàbrica de Solfa es van acostar a l’institut per parlar sobre les plantes silvestres, també va tindre lloc una interessant conferència on es va poder aprendre sobre el món de l’apicultura i conèixer com s’extreu la mel. Javier Berge, de Miel Berge, va ser l’encarregat d’esta xerrada, on va explicar com es fa la mel, “perquè el procés és una cosa molt desconeguda”. Per acabar, les jornades, Guillermo Cruz, el millor sommelier d’Espanya del 2014, va parlar sobre la importància del servei de sala en un restaurant.

ISABEL APARICIO
Mitjans