Logotips d'organismes oficials

L’aigua de La Freixneda torna a ser apta per al consum

Les darreres anàlisis han demostrat que el nivell de nitrats ha baixat per sota dels 50mg/l, de manera que ja és pot consumir amb normalitat

Una problemàtica que el consistori vol solucionar de manera definitiva. / Foto: NDM

Després de tres setmanes, La Freixneda ha aconseguit recuperar el subministrament d’aigua amb total normalitat. I és que després de que el passat 27 de març es declarés no apta per al consum humà a causa de l’augment de nivell dels nitrats, el consistori ha hagut d’idear diferents estratègies per pal·liar la problemàtica.

En un inici, i per evitar que els veïns sortissin de casa, l’ajuntament va comprar un total de 1.800 garrafes d’aigua, que va anar repartint per les diferents cases.

Una setmana després, es va modificar l’estratègia: “Juntament amb els bombers, injectem cada dia 60.000 litres d’aigua provinent de Vall-de-roures. Amb això aconseguim una concentració de nitrats de 41mg / l i, per tant, l’aigua és apta per al consum, tal com ens van confirmar des de Sanitat “, va explicar Frederic Fontanet, alcalde de la Freixneda.

Per sort, tal com ha comunicat avui el consistori als veïns i veïns, el subministrament d’aigua ja ha tornat a la normalitat. “Els últims resultats han donat valors de concentració de nitrats de 41,20mg /l a la captació i 36,8 mg/l al dipòsit, de manera que l’aigua torna a ser apta per al consum humà”, ha afegit l’edil.

Tot i així, es continuaran fent anàlisis per garantir que el nivell de nitrats no torni a pujar, problemàtica amb la que La Freixneda porta lidiant des de fa anys. Per això, el municipi ha solicitat un estudi a la DPT amb l’objectiu de trobar una nou punt de captació d’aigua.

SABINA COLOMÉ
Mitjans