Logotips d'organismes oficials

Els bombers de la DPT han realitzat més de 50 desinfeccions en àrees sensibles per la COVID

Els treballs s'han dut a terme sobretot en centres de salut i residències de majors però també en carrers i zones comunes dels pobles

Les desinfeccions es van iniciar en la residència de Vall-de-roures el cap de setmana del 4 d'abril. / Foto: NDM

El Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament de la Diputació de Teruel ha realitzat durant la pandèmia pel coronavirus més de 50 desinfeccions sobretot en centres de salut, residències de majors i carrers i zones comunes especialment sensibles al contagi de la COVID.

Les desinfeccions que van realitzar directament els bombers van començar a l’abril en centres de salut i residències de majors de la província en les quals es van detectar casos de coronavirus i per tant la seua neteja era més urgent. De fet, les desinfeccions es van iniciar per la residència de Vall-de-roures. El treball es realitzava seguint les indicacions del Centre de Coordinació Operativa (CECOP) del Govern d’Aragó, per a assegurar la major eficàcia de tots els serveis d’emergència que operaven a la província. Després, les desinfeccions s’han anat realitzant segons les demandes dels propis municipis i la valoració professional de les necessitats que feia el servei, per la qual cosa en diversos d’aquests llocs, com aquells centres en els quals s’havien detectat casos de coronavirus, es van realitzar neteges en diverses jornades.

En l’actualitat el servei continua realitzant desinfeccions de vies i carrers i d’espais d’ús comú a petició dels municipis, així com de dependències pròpies de la Diputació de Teruel. En aquestes tasques s’han implicat bombers dels tres parcs de la província – Teruel, Alcañiz, Calamocha i Montalbán després de la seua posada en servei- que han realitzat esta labor de manera voluntària, fora del seu quadrant de treball.

Els treballs de desinfecció s’han realitzat en els centres de salut de Teruel Centro, Teruel Ensanche, Alfambra, Albarracín, Cella, Mora de Rubielos, Sarrión, Aliaga, Cedrillas, Santa Eulalia, Villel, Mosqueruela, Cantavieja, Calanda, Calamocha, Monreal del Campo, Báguena o Utrillas. També van dur a terme la desinfecció de consultoris mèdics així com carrers de diferents localitats, i residències de majors i persones vulnerables de Teruel, Vall-de-roures, Alcorisa, Calanda, Híjar, Andorra, Muniesa, Monreal del Campo o Martín del Río.

 

Forma de treball
El procediment de desinfecció es realitza en equips de tres persones en els quals dues desenvolupen la labor de desinfecció directament i un tercer es dedica a fer costat als altres dos en equipar-se i en la seua pròpia desinfecció.

La neteja consisteix a polvoritzar una solució de lejía diluïda en aigua en tots els espais, incidint especialment en aquelles zones en les quals hi ha més contacte físic, com poden ser manetes de portes o interruptors de la llum, entre altres.

REDACCIÓ

 

blank Mitjans blank