Logotips d'organismes oficials

L’equip de Bombers desinfecten la residència de Vall-de-roures per garantir la seguretat

En els treballs han participat un total de 4 bombers del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis de la Diputació

L’equip de Bombers de la Diputació Provincial de Teruel ha acudit aquest matí a la Residencia de Vall-de-roures per procedir a una desinfecció del recinte que acull a una gran part de la gent més envellida del Matarranya. En els treballs hi han col·laborat un total de 4 usuaris membres del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Diputació.

La desinfecció d’aquests centres busque garantir la seguretat en els centres residencials de tota la província perquè tant els treballadors com els residents puguen viure sense riscos de contagis per coronavirus. Els treballs en la línia de desinfeccions que es van iniciar a principis del mes d’abril també a la residència de Vall-de-roures, ja que va ser una de les primeres en detectar casos positius per COVID-19. Unes desinfeccions que estaven coordinades pel Centre de Coordinació Operativa (CECOP) del Govern d’Aragó i la Diputació Provincial.

Els treballs consisteixen en la desinfecció de les instal·lacions per al que col·loquen una estació de desinfecció per la qual passen abans i després els efectius de bombers els quals s’encarreguen de la neteja de les habitacions, espais comuns i consultes, així com en les zones exteriors. Per a la desinfecció s’han establert equips en els quals dos membres realitzen la labor de desinfecció directament, i un tercer es dedica a ajudar els altres dos a col·locar-se l’equip i en la seva pròpia desinfecció. La neteja es realitza polvoritzant una solució de lleixiu diluït en aigua en tots els espais, incidint especialment en aquelles zones en les quals hi ha més contacte físic, com poden els poms de portes o interruptors de la llum, entre altres.

Recentment, el Servei de Bombers de la Diputació s’encarregue de repartir el material de protecció sanitària davant del COVID-19 que el Govern d’Aragó ha lliurat a la Diputació per a la seua distribució entre els 236 ajuntaments de la província. Cadascun dels consistoris ha rebut durant aquesta setmana una sèrie de bosses individuals amb diferents elements de protecció com ara màscares de diferents classes, guants, pantalles protectores i gel hidroalcohòlic. Aquest principalment estaran destinats pels seus treballadors essencials, els que estan en la primera línia de la lluita contra la infecció.

A més, duanant aquesta setamana el equip de bomber de la Diputació de ja compta amb 49 nous funcionaris de carrera en el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament després que hagin pres possessió en completar el període de formació en pràctiques. D’aquesta manera la plantilla del cos augmenta prop d’un 30 per cent en passar dels 75 als 107 empleats. El cos és l’únic que presta aquest servei a la província.

REDACCIÓ
Mitjans