Logotips d'organismes oficials

La Freixneda inaugura el curs 2020-2021 en reformes a l’escola infantil i primària

Gràcies a l’augment d’empadronaments, el municipi podrà reobrir l’escola infantil després d’estar dos cursos tancada

Video Thumbnail
Inici escola infantil sagalets freixneda
Dos anys després de que La Freixneda es veiés obligada a tancar la seua escola infantil per falta d’alumnat, el municipi ha pogut reobrir este servei el passat 1 de setembre gracies a l’increment del nombre de xiquets i xiquetes menors de 3 anys. I és que este curs 2020-2021 la guarderia del municip

Dos anys després de que La Freixneda es veiés obligada a tancar la seua escola infantil per falta d’alumnat, el municipi ha pogut reobrir este servei el passat 1 de setembre gracies a l’increment del nombre de xiquets i xiquetes menors de 3 anys. I és que este curs 2020-2021 la guarderia del municipi comptarà en un total de vuit sagals, dos dels quals s’incorporaran a partir de gener.

Esta reobertura ha vingut acompanyada de reformes amb l’objectiu de millorar les instal·lacions existents. Unes obres que es van iniciar el passat mes de juny i s’han finalitzat fa pocs dies. “Hem reformat les estàncies per a adaptar-les, enguixant i pintant les parets, canviant portes… pràcticament ha estat una reforma integral”, va explicar l’alcalde Frederic Fontanet.

Les obres s’havien plantejat des de l’inici com una inversió amb fons propis de l’ajuntament per un total de 10.000 €, però gràcies a esta línia de subvencions de la DPT, La Freixneda ha rebut 3.000 € d’esta administració.

“Un dels punts més importants del nostre projecte com a ajuntament és l’escola infantil. És una il·lusió tremenda poder reobrir este any l’escola infantil. Esperem que dure molts anys més”, va comentar l’edil.

 

Millores a l’escola primària

Paral·lelament, i gràcies al conveni signat entre la DGA i la DPT, el municipi ha pogut rebre una altra subvenció de 3.000 € per a millorar l’escola primària, la qual ha permès reformar l’interior dels sostres i les façanes. A banda, l’ajuntament ha incrementat la inversió amb el pintat de les façanes i de les parets interiors.

Una inversió que se suma a la que ja va fer en anterioritat el consistori, en què es va canviar la il·luminació, les baranes d’accés i es van fer petites reformes als banys.

“Pesem que les inversions en els nostres centres escolars han de ser continues i constants. No podem deixar els espais educatius de banda”, va insistir Fontanet. Va concloure: “Tenir la guarderia oberta és garantir el futur dels pobles. És allí on comença la creació de vida que ajudarà, també, a mantenir l’escola primària”.

 

SABINA COLOMÉ

 

Mitjans