Logotips d'organismes oficials

Chunta adverteix que l’equip de govern de Beseit seguix sense retirar la porta que limita l’accés al Parrissal

Ignacio Belanche: "Realitzem una crida pública per a la retirada urgent d'esta porta, la instal·lació de la qual no té justificació legal"

La porta que tanque el recinte del Parrissal. | Foto: NDM

Este mes de juny saltaven les alarmes davant una nova porta, instal·lada pel Consistori de Beseit, que limita l’accés al paratge natural del Parrissal i Les Moletes d’Arany. Entitats públiques i privades es van manifestar en contra de la instal·lació del recurs que l’Ajuntament va assegurar que s’emplaçava com a mesura preventiva de limitació d’aforament davant la COVID-19. Pocs dies més tard el Govern d’Aragó va sol·licitar l’obertura del camí d’accés al recinte a través d’un comunicat. Una obertura, que Chunta Aragonesa denúncia que encara no ha sigut efectiva.

Segons el partit polític, l’equip de govern de Beseit continua incomplint els requeriments per a retirar la porta que limita l’accés al Parrissal. Tal i com van explicar, segons un comunicat al partit aragonesista del Govern d’Espanya, l’Àrea de Control del Domini Públic Hidràulic va redactar a 19 de juny un informe tècnic de caràcter desfavorable entenent que la porta interrompia la servitud de pas i podria suposar un obstacle, demanant retirar la porta en un termini de 10 dies.

Varios mesos han passat sense que “l’Ajuntament haja complit el requeriment de la CHE i del Departament de Medi Ambient de la DGA, que també va desautoritzar la seua instal·lació al juny per no garantir ni el trànsit ramader, ni la circulació de vehicles de vigilància i extinció d’incendis ni l’accés per a l’ús comú general en la muntanya, sent, cal recordar, una zona de pas excursionista d’accés a la sendera PR-ET 153″, va assegurar el president de Chunta Aragonesista, Ignacio Belanche. En este sentit, el partit pretén posar de manifest la importància del compliment de la legalitat per part de les administracions com a manera de donar exemple davant el veïnat: “El que no s’entén és que s’està passant de complir amb la legalitat, ens preguntem què passaria si veïns i visitants saltaren a la torera la normativa municipal”.

Belanche continua advertint de la falta de lògica per part de l’equip de govern de la localitat des del primer moment, que hauria sol·licitat la instal·lació de la porta a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre dia 17 de juny encara que “ja estava instal·lada des del dia 12 de juny”. “Sembla lògic obtindre les autoritzacions pertinents abans de fer-les efectives, en més raó sent una administració pública”, va assegurar Belanche.

REDACCIÓ
Mitjans