Logotips d'organismes oficials

Quatre nous positius a la zona de Vall-de-roures confirmen la segona ona

Aragó entra en el segon nivell d'alerta a causa de la seua situació epidemiològica actual

Imatge d'arxiu de la desinfecció als centres escolars durant la pandèmia. | Foto: NDM

La tranquil·litat de l’estiu en mínims casos positius de la COVID-19 al territori ha acabat. La segona ona de contagis, que ja s’està ressentit per tot el territori nacional, també ha arribat al Matarranya. Durant els últims dies, la zona sanitària de Vall-de-roures ja ha confirmat un total de 7 casos en el que portem de mes d’octubre.

Als positius comunicats la passada setmana que va deixar el pont del Pilar a la capital, este cap de setmana se’n sumen quatre nous positius que es van detectar des del passat dijous hasta este mateix dilluns. Una mitja d’un contagi al dia a la zona sanitària. De les dades de la setmana passada, la mateixa entitat comarcal va comunicar que dos dels positius en COVID-19 són treballadors de la seu comarcal. Després de la detecció de tots dos casos, es va procedir a realitzar test PCR a tot el personal de la primera planta i a aquells treballadors considerats com a ‘contacte estret’ dels treballadors que havien donat positiu.

En esta línia, el Matarranya ja ha tancat la primera aula en el que va del curs escolar. Vall-de-roures ha estat en una aula tancada durant els últims dies. Concretament, el CEIP Vicente Ferrer Ramos de Vall-de-roures, tornarà a obrir demà una aula de cinqué de primària que ha estat tancada per la presència de contactes en els casos positius que es van detectar durant el pont del Pilar.

Una amenaça que es reflectix també a altres parts de la zona. Encara que fora del Matarranya, la localitat veïna d’Horta de Sant Joan, va comunicar fa uns dies l’existència de 12 positius al municipi i 119 possibles contactes. Una situació que va fer extremar les precaucions i la responsabilitat dels pobles veïns com Arenys i Lledó.

Pel que fa a la zona del centre de salut de Calaceit, de moment no ha registrat cap nou positiu.

Noves mesures del Govern d’Aragó

Una ona que també ha repercutit al territori aragonés, que ja es posicione com la segona comunitat en més contagis i que este cap de setmana ha tornat a registrar records de contagis després de la primera ona. En este sentit, este mateix dilluns s’han anunciat les noves mesures restrictives que situen a la comunitat en alerta de nivell 2.

El Consell de Govern, reunit avui en sessió extraordinària, ha aprovat un decret llei en el qual es regula l’alerta sanitària per al control de la pandèmia provocada per la COVID 19, en el qual s’establixen tres nivells d’intervenció sanitària i que inclou la possibilitat de fer confinaments perimetrals. El conjunt de la Comunitat Autònoma d’Aragó, a causa de la seua situació epidemiològica actual, entra ja en el segon dels nivells d’alerta establits.

En el segon nivell, els agrupaments no podran ser de més de sis persones. En els establiments d’hostaleria i restauració l’horari de funcionament no podrà excedir de les 23.00 hores, a excepció de serveis de lliurament de menjar a domicili. I l’aforament permés serà del 50% i sempre en taula. A més, les reunions socials no podran superar les sis persones, llevat que siguen convivents.

El Govern ha prohibit el consum col·lectiu de begudes al carrer o en espais públics aliens als establiments d’hostaleria, així com l’activitat en penyes o locals de reunió similars. A més, queda prohibida la venda d’alcohol durant la franja horària compresa entre les 22.00 i les 8.00 hores, excepte als establiments d’hostaleria sempre que siga per a consum en el local.

Respecte a l’assistència a llocs de culte no podrà superar el 50% del seu aforament màxim. També hi haurà un aforament màxim del 50% a establiments minoristes i d’activitats i serveis professionals oberts al públic.
Els esdeveniments esportius es realitzaran sense públic i les activitats esportives dirigides en espais tancats tindran una participació màxima de 6 persones.

REDACCIÓ
Mitjans