Logotips d'organismes oficials

El restaurant de la Fàbrica de Solfa de Beseit aconseguix un Sol de la Guia Repsol

L'hotel familiar del Matarranya aconseguix la màxima distinció gastronòmica que atorga esta guia especialitzada. Amb este i el de 'El Batán' de Tramacastilla, la província de Terol obté dos sols

Video Thumbnail
El restaurant La Fábrica de Solfa de Beseit s'enduu un Sol de la 'Guia Repsol'
El passat 27 de febrer a Alacant, el restaurant de l'Hotel Fàbrica de Solfa es va fer amb un Sol en el lliurament d'estos reconeixements gastronòmics que atorga la Guia Repsol. A la cuina d'este establiment matarranyenc encara dura l'emoció i la satisfacció per este premi. Kike Micolau, el cap de cu

El passat 27 de febrer a Alacant, el restaurant de l’Hotel Fàbrica de Solfa es va fer amb un Sol en el lliurament d’estos reconeixements gastronòmics que atorga la Guia Repsol. A la cuina d’este establiment matarranyenc encara dura l’emoció i la satisfacció per este premi. Kike Micolau, el cap de cuina, no ocultava la seua alegria en recollir el Sol i reconeixia que “és un incentiu per a seguir per este camí i anar a més”. Per la seua part, un dels propietaris de l’establiment, Javier Moragrega, incloïa a tot el Matarranya en el reconeixement, ja que “nosaltres creiem molt en els productes de la zona i en els productors, i esta distinció ens situa a tots i és un bon impuls per al territori“.

Són fidels a la pràctica del KM0, i és que des de fa 14 anys porten per bandera la filosofia slow i l’objectiu de disfrutar de la gastronomia típica i tradicional. Micolau definix el seu treball com “una cuina atrevida basada en la tradició, buscant plats i guisats amb productes del territori que s’han deixat de fer servir i donant-los una volta, com les tripes o la recuperació de llegums com el Fesol de Beseit”. A més, no deixen d’innovar i variar la seua carta amb menús de temporada com els dels bolets o la trufa. Però un restaurant no és només la seua cuina, una part essencial és el servei de sala; la unió entre el cuiner i el client. Els cambrers són responsables que els plats arriben perfectes i que el comensal se sento cuidat. L’encarregat de tot això a la Fàbrica és Willy Gomes, el qual definix el seu treball així, “m’encarregue de fer feliç als clients, de què gaudisquen i sàpiguen el que estan menjant. Som els qui transmetem el que el cuiner vol aportar en un plat”.

I és que per a aconseguir un Sol tot compte, “intentem que la gent tinga molt bona experiència, tractant-los tan bé com siga possible des que entren fins que surten per la porta i que s’emporten amb ells el sabor d’aquí”, complementava Moragrega. I és que visitar la Fàbrica de Solfa és tota una experiència, ja que en ella es respira història, en estar situada en una antiga fàbrica de paper, i es disfruta de l’entorn, en estar enclavada en un paratge únic, al costat del riu, tocant al pont de pedra i amb unes vistes úniques del poble de Beseit.

gMARTA JIMÉNEZ
Mitjans