Logotips d'organismes oficials

La Alquería guanya per setè any consecutiu el Bib Gourmand, un reconeixement atorgat per la Guia Michelin

El restaurant situat en Ráfales aconseguix el premi pel seu treball i el seu saber fer

Video Thumbnail
La Alquería de Ràfels, reconegut una altra vegada amb Bib Gourmand de la Guía Michelin
El passat 27 de març, a la fàbrica de Mahou de Guadalajara, va tenir lloc la gala dels premis Bib Gourmand, de la Guia Michelin. I una vegada més, un restaurant del Matarranya es va guanyar este reconeixement de relació qualitat-preu pel seu treball i el seu bon fer. Parlem del Restaurant La Alquerí

El passat 27 de març, a la fàbrica de Mahou de Guadalajara, va tenir lloc la gala dels premis Bib Gourmand, de la Guia Michelin. I una vegada més, un restaurant del Matarranya es va guanyar este reconeixement de relació qualitat-preu pel seu treball i el seu bon fer. Parlem del Restaurant La Alquería, situat a Ràfales, i únic restaurant del Matarranya amb esta distinció. Clara Lapuente és xef i propietària de La Alquería i ens compta com va viure este moment, “em vaig sentir gairebé la més major d’entre tots, una mica com si tornés a l’escola d’hostaleria. Va ser entranyable”. Entre els assistents hi havia Estrelles Michelin, i com Clara Lapuente, també hi havia restaurants als quals els porten donant este guardó des de fa ja molts anys. En concret, el restaurant  La Alquería porta des de l’any 2017 rebent este reconeixement anualment. “Este no és un premi que et quedes, igual que te’l donen, te’l poden llevar. Nosaltres el portem mantenint des de fa molts anys i la veritat és que va ser emocionant”, confessa Lapuente.

A la província de Terol hi ha 2 restaurants amb esta distinció entre una llista amb 284 restaurants Bib Gourmand, la qual es renova cada any amb nombrosos canvis. Un premi que va recollir amb moltíssima emoció i un missatge reivindicatiu, “va ser entranyable i, a més, emocionalment una passada, perquè en este ofici ser dona i que et reconeguen és complicat“. “És una pujada d’autoestima que et donen la placa i la ‘chaquetilla’ i afegix que “el que a ells els costa dos anys, a nosaltres ens en costa 18, per això estic encantada amb el meu Bib Gourmand”, reconeix la xef.

Lapuente va aprofitar també l’oportunitat per a parlar de la situació turística que està vivint el Matarranya des de març del 2020. “De la pandèmia es va ressorgir amb una allau de gent que la zona no podia absorbir i este fet va provocar l’aparició d’una gran quantitat d’apartaments turístics i es va crear un gran desequilibri entre el nombre de llits i de places de restaurant“. “Ara que ha passat la Covid s’ha tornat a la normalitat i l’ideal seria que hi hagués una harmonia entre tots dos serveis, però ara, en moments punta estàs desbordat, perquè la clientela busca un restaurant de forma desesperada“, es lamenta Lapuente i afegix que “això no és bo, ni per a nosaltres, ni per a la gent que ve”.

I. A. / R. L / M. J.
Mitjans