Logotips d'organismes oficials

El sommelier Raúl Igual serà el gran protagonista de les Jornades Gastronòmiques

S'ha passat dels 12 casos de la setmana 50 als 28 casos acumulats la setmana passada. La majoria de positius s'han donat a la capital comarcal

Video Thumbnail
El sommelier Raúl Igual serà el gran protagonista de les Jornades Gastronòmiques
L'Escola d'Hostaleria de l'IES Matarranya començarà el 2022 amb molta energia. I és que els alumnes de Formació Professional de Restauració i de Cuina viuran el pròxim mes de gener una nova edició de les Jornades Gastronòmiques. En esta ocasió, els productes que s'han triat per a treballar són el Te

L’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya començarà el 2022 amb molta energia. I és que els alumnes de Formació Professional de Restauració i de Cuina viuran el pròxim mes de gener una nova edició de les Jornades Gastronòmiques. En esta ocasió, els productes que s’han triat per a treballar són el Ternasco de Aragón, el vi i els cigrons. Les Jornades Gastronòmiques tindran diferents tallers i ponències, i una de les grans sorpreses serà la presència de Raúl Igual, que fa poques setmanes va ser reconegut com a millor sommelier d’Espanya. L’expert en vins farà una ponència i classe magistral el pròxim 31 de gener, una iniciativa pensada per als estudiants de l’escola, però que estarà oberta a tots els restauradors del territori.

Santiago Garín, cap de departament, va explicar que «esperem que el pròxim 2022 puguem superar això de la pandèmia, perquè serà una gran notícia per a l’ensenyament i per a tota la societat». I, efectivament, el gener començarà amb moltes ganes. Igual com han tancat el 2021. De fet, «tots els anys organitzem unes jornades gastronòmiques. I enguany els productes que hem triat són molt interessants per al món de la cuina i la restauració, com són els vins, el ternasco i els cigrons». Al llarg de les dos últimes setmanes de gener, l’escola albergarà diferents classes magistrals i xarrades al voltant d’estos tres productes, a través d’una programació diferent però que té una gran funció formativa.

Al mateix temps, Garín va explicar que «estes Jornades Gastronòmiques les fem aquí, a l’escola», a les quals hi col·laboren, entre altres, el Grup d’Acció Local i l’Associació d’Empresaris del Matarranya, però estan obertes a tot el sector professional. De fet, i segons va recordar el cap de departament, «les ponències les intentem fer sempre en dilluns i en dimarts, que són els dos dies de la setmana més propensos a tindre descans». Per tant, Santiago Garín va animar a tot el sector a assistir a les xarrades. «Les ponències no sol van dirigides al nostre alumnat. Si qualsevol persona del sector empresarial està interessada en participar, sap que té obertes les portes de l’escola i pot vindre».

Raúl Igual, millor sommelier del país
Fa unes setmanes, Raúl Igual, que és el propietari del restaurant Yain de Terol i tota una eminència en el món del vi, va rebre el reconeixement com a millor sommelier del país. Esta distinció es va donar a Madrid, en el marc dels ‘International Wine Challenge Merchant Awards’, i és el segon premi a millor sommelier nacional que rep Raúl Igual. L’acte d’entrega d’estes distincions es va viure el passat 29 de novembre. La persona encarregada de fer l’entrega del premi va ser Ferran Centelles, que és sommelier de El Bulli. Raúl Igual visitarà el Matarranya a finals de gener, i impartirà una classe magistral que està pensada no sol per als estudiants d’hostaleria de l’institut, sinó per a tota la restauració i sector turístic del Matarranya.

R. LOMBARTE
Mitjans