Logotips d'organismes oficials

Arcoiris, Cunitres i l’IES Matarranya consoliden esforços a través de dos convenis

Des del grup empresarial estan donant producte fresc a l'institut, que els estudiants de la Formació Professional de Cuina treballen a les aules

Moment de la signatura amb el president de Arcoiris, Delfín Albesa, el president de Cunitres, Luis Eroles, i el director de l'IES Matarranya, José Ramón Guarc. | Foto: RLG

La terrassa de l’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya va albergar el passat dijous 20 de maig la firma de dos convenis de col·laboració entre el Grupo de Empresas Arcoiris, Cunitres i l’institut de la nostra comarca. Dos convenis que consoliden la cooperació entre el sector productor de carn del territori i les aules formatives, i que se centren en la donació de producte fresc que els futurs xefs de la nostra comarca utilitzen per al seu treball pràctic dins de les aules. La firma d’estos dos convenis va reunir al president de Arcoiris, Delfín Albesa, al president de Cunitres, Luis Eroles, i al director de l’IES Matarranya, José Ramón Guarc. La col·laboració entre el grup empresarial i l’institut del Matarranya fa anys que es va repetint, i totes les parts destaquen la importància de seguir en esta direcció.

De fet, Delfín Albesa va valorar la importància d’estos convenis. “Natres fem la carn. Però la carn s’ha de cuinar i cal emplatar. I una bona manera de donar a conèixer els nostres productes és a través de l’institut, que forme als futurs cuiners”. La firma d’estos convenis va coincidir, de fet, amb unes jornades que els alumnes de cuina i de restauració de l’IES Matarranya van dedicar al conill, i durant la setmana es van impulsar diferents propostes. En este sentit, Andrés Castillejo, professor de l’institut, va remarcar que “estes jornades són molt interessants. Van començar amb una xarrada sobre el conill que va impulsar Marta Brun, i durant estos dies els alumnes han elaborat diferents tapes on el producte protagonista ha estat el conill”. Al llarg d’estes jornades, els alumnes també han descobert nous formats per consumir el producte.

I és que Arcoiris està treballant en la comercialització d’hamburgueses i salsitxes de carn de conill, una manera diferent i interessant de consumir este producte. Des de Cunitres, Luis Eroles va recordar que “la carn de conill és molt saludable, però no té tanta resposta com tenen altres carns, més ràpides de cuinar, com són la de gorrino o la de pollastre”. És per això que des del grup empresarial estan preparant l’eixida al mercat de nous formats elaborats a partir de la carn de conill. En cosa de setmanes està previst promocionar al territori les noves salsitxes de conill. Al mateix temps, Eroles va destacar que “convenis com els que firmem avui són molt interessants per a les dos parts. Sobretot en un any que, tenint l’hostaleria mig tancada com hem tingut, el consum de carn com la de conill s’ha ressentit“.

José Ramón Guarc, director de l’institut, també va valorar la firma d’estos convenis, i va destacar que “un centre educatiu no pot viure d’esquena al seu territori, sinó tot el contrari. Al Matarranya hi ha una producció de carn molt significativa. I una bona manera de treballar és a través de la Formació Professional que impulsem a l’institut”. D’esta manera, “donem a conèixer els productes que es fan a la comarca i els alumnes cuinen allò que s’està produint al territori”. De fet, Grupo Arcoiris i l’IES Matarranya fa anys que col·laboren, i de la mateixa manera que esta última setmana l’han dedicat a la carn de conill, durant cursos o jornades gastronòmiques anteriors s’ha treballat en altres productes de la zona. Enguany, l’Escola d’Hostaleria de l‘IES Matarranya celebre 20 anys de vida.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans