Logotips d'organismes oficials

La mel, el card i les plantes silvestres són les protagonistes l’IES Matarranya

Durant dos setmanes, l'escola d'hostaleria de Vall-de-roures acull la XVIII edició de les Jornades gastronòmiques. Dos setmanes repletes d'actes, activitats i xerrades al voltant de la mel, el card i les plantes silvestres, a més, durant este temps, el restaurant Chapeau de l'Institut oferix un menú degustació elaborat amb els productes estrella d'estes jornades.

Video Thumbnail
La mel, el card i les plantes silvestres són les protagonistes de l'IES Matarranya
L'escola d'hostaleria de l'IES Matarranya acull les seues XVIII jornades gastronòmiques, esta vegada, els tres productes triats han estat el card, les plantes silvestres i la mel. Per a això, i durant dos setmanes s'han organitzat diferents ponències i showcookings entorn d'estos tres productes sele

L’escola d’hostaleria de l’IES Matarranya acull les seues XVIII jornades gastronòmiques, esta vegada, els tres productes triats han estat el card, les plantes silvestres i la mel. Per a això, i durant dos setmanes s’han organitzat diferents ponències i showcookings entorn d’estos tres productes seleccionats. La Huerta en casa, Fonda Alcalá i Mel Berge han estat els convidats a realitzar estes xerrades durant la primera setmana a l’institut de Vall-de-roures. Mentre que en la segona, el torn serà per a la Fàbrica de Solfa i el sommelier Guillermo Cruz.

Santiago Garín és cap del departament d’hostaleria de l’IES Matarranya i comenta que “tant les associacions empresarials de la comarca del Matarranya, com el professorat i l’alumnat han triat els tres productes que consideraven més interessants per a investigar i saber més d’ells perquè es desconeixien”, al que afegix que “les jornades estan motivades per a l’alumnat, però també es convida al teixit empresarial“. Unes jornades les quals enguany, i després de l’època del covid, s’han pogut fer d’una forma més oberta, tal com s’havien fet sempre. “Són les primeres que fem en l’era poscovid, l’any passat les vam fer igualment, però amb un caràcter més intern”, afirma Garín.

Dos setmanes en les quals els alumnes elaboren receptes amb estos productes seleccionats, uns plats que presenten en un menú degustació estos dos dijous en el seu restaurant Chapeau. Santiago explica que “tots els dijous fem menú degustació al llarg del curs, però estes dos setmanes és un menú temàtic, és a dir, tots els plats contindran els ingredients de card, mel i plantes silvestres”. Un menú el qual va penjar el seu cartell de complet fa ja dies. Les jornades gastronòmiques servixen com a motivació per a l’alumnat, però  a més també servix d’inspiració per als professionals del món de l’hostaleria.

ISABEL APARICIO
Mitjans