Logotips d'organismes oficials

La nova porta que limita l’accés al Parrissal es mantindrà tancada fora de l’horari d’apertura

Mentre, diversos clubs de muntanya titllen la nova normativa “d’abusiva”

Es preveu tancar la porta a partir de les set de la tarde. / Foto: NDM

A raó de la denúncia social que entitats i particulars han fet de la instal·lació d’una nova porta que limita l’accés al Parrissal i al PR cap a les Moletes d’Arany, el consistori de Beseit ha tramés un comunicat oficial als seus veïns per tal d’exposar les raons de l’àgil instal·lació d’esta porta.

D’entrada, l’informe contextualitza esta iniciativa en la reducció de l’aforament al 50% en aquest espai com a mesura de protecció enfront la COVID-19 per a la qual, diu l’ajuntament, es fa necessari la creació d’una barrera física que permeti controlar l’accés i facilitar la tasca dels vigilants.

Davant la reacció dels departaments de Medi ambient i de Turisme del Govern d’Aragó, instant a l’apertura o retirada de la porta, l’ajuntament confirma que va tramitar les autoritzacions oportunes tot i que va procedir a l’obra abans de rebre l’autorització ja que “es preveu una arribada massiva de visitants”.

El text especifica també que “per als veïns de Beseit, l’ajuntament, prioritzant la seguretat sanitària, considera la instal·lació de la porta com a element necessari per a poder garantir la qualitat de l’aigua de la presa d’abastiment de la població. La porta, finalitzat el torn de tarde, a les 19h, quedaria tancada, impedint l’accés a tots els que pugen exclusivament per a banyar-se”.

Si més no, la porta continuarà restringint l’accés al recorregut del Parrissal i al PR de les Moletes d’Arany fóra de les hores d’accés mitjançant tiquet. En este sentit, el consistori proposa que aquells veïns que vulguen realitzar alguna d’estes rutes fóra de l’horari establert, haurà de demanar prèviament l’apertura de la porta a l’Oficina de Turisme.

 

Clubs de muntanya sol·liciten l’alliberament del recorregut

En un comunicat emés per diferents associacions i clubs esportius s’incideix en què “la situació sanitària actual no ha de ser coartada per a restringir cada vegada, en major mesura, l’accés a la natura i la pràctica de qualsevol esport”, tot titllant a la mesura com a desproporcionada i abusiva.

A més, incideix en altres punts de la nova normativa generada per l’ajuntament. Específicament, comenta que ésta concedeix preferència a l’accés en vehicle particular enfront de les bicicletes, amb la limitació que això suposa ja que des d’este punt surten diversos circuits de ciclisme.

Els clubs signants de la petició d’alliberament de la sendera són Club de Montaña Matarraña-Ports, Matarraña Team, CC Matarraña, Club de Montaña La Cordada, AE Cara Nord, Club de Montaña Zalagarda i el Club Tragamillas de Alcanyís.

SABINA COLOMÉ
Mitjans