Logotips d'organismes oficials

La Mastermind duplica el nombre de participants en la segona sessió

En cada reunió es tracta un tema en concret i cada participant es planteja uns objectius

La varietat de perfils és extensa: des de projectes socials i educatius fins a d’altres de desenvolupament personal i esport. / Foto: Cristina Ribera

Fa unes setmanes es presentava la primera Mastermind organitzada des del Matarranya. El projecte, coordinat per Javi Arias de Matarranya Aventura i la coach Cristina Ribera de Queretes, pretén dur a terme trobades quinzenals amb els emprenedors rurals, amb l’objectiu d’ajudar-los a tirar endavant el seu projecte.

L’èxit de la primera Mastermind va implicar que la segona s’hagués de realitzar en dos sessions. “Volíem fer un grup de quatre persones però se’n van apuntar el doble, motiu que ens va portar a proposar dos horaris per a seguir treballant en grups menuts. La veritat és que ens ha sorprès l’acollida que ha tingut”,  va explicar Ribera.

Fins ara, els emprenedors inscrits procedeixen de diferents zones, com la província de Terol o el propi Matarranya. A més, la varietat de perfils és extensa: des de projectes socials i educatius fins a d’altres de desenvolupament personal i esport. Les edats dels participants van des dels 26 fins als 48.

“S’han creat sinèrgies fantàstiques i el feedback ha sigut molt bo. Veure que hi ha persones que estan vivint el mateix que tu motiva molt”, va incidir la coach. A més, en cada sessió es fixen objectius i cada emprenedor es compromet a dur a terme una acció concreta abans de la següent sessió. “Comprometre’s en lo grup ajuda a avançar més ràpid”, va comentar Ribera.

Cada sessió es planteja un tema diferent per ajudar a focalitzar el treball: definició del propòsit de negoci, cerca del client ideal, monetització i finançament, etc. “La Mastermind no només és idònia per a nous emprenedors, sinó també per als que tenen més experiència. En tot el que està passant, els negocis s’hauran de reinventar i estes trobades poden ajudar-los a tenir idees noves i aconseguir una major projecció”, va insistir l’organitzadora.

La propera reunió, agendada per al 16 de maig, es farà en un grup més ampli, motiu pel qual serà més llarga. “Poc a poc estem veient com evoluciona i ens anem adaptant per donar la funció que millor s’adapte a tothom”.

Un projecte recent iniciat però amb una forta empenta inicial que fa que els organitzadors fins i tot es plantegen, en un futur, dur a terme sessions presencials al Matarranya.

Les inscripcions continuen obertes a través de rilom.cris@gmail.com o a les xarxes socials.

SABINA COLOMÉ
Mitjans