Logotips d'organismes oficials

L’Associació d’Empresaris del Matarranya treballe per sortir de la crisi de forma conjunta

La campanya 'Som territori, Som futur' parle dels objectius de l'Associació per a divulgar els seus avantatges i arribar al màxim d'empresaris de la zona

Pel moment únicament ha pogut arrencar el projecte 'Pasión por el Olivo'. / Foto: NDM

L’Associació d’Empresaris del Matarranya (AEM) ha treballat des de l’inici de la pandèmia amb diferents iniciatives i projectes: “Estem molt convençuts que per a guanyar esta crisi el que necessitem més que mai són aliances entre el sector públic i privat, a més de l’administració comarcal i els 18 municipis. Treballant tots junts podrem triar el futur que vulguem per a la gent que vivim aquí”, va explicar Marta Ferrás, presidenta de l’Associació.

Durant els últims mesos l’Associació d’Empresaris ha treballat, d’una banda, per a ajudar a aquells que ho necessitaren durant el confinament, i per un altre, ha continuat dinamitzant el teixit empresarial del Matarranya.

Des del primer moment de la crisi sanitària des de l’Associació es va elaborar un llistat de voluntaris que incloïa a tots aquells mitjans, materials o serveis dels quals es comptava per a poder actuar i donar una resposta a les necessitats que pogueren sorgir. “Afortunadament fins a dia d’avui no ha fet falta tirar mà d’esta bossa de voluntaris i això és bon senyal”, va explicar la presidenta Marta Ferrás.

Una altra de les accions, juntament amb el Departament de Turisme de Comarca del Matarranya, es va establir una taula de treball amb l’objectiu de formar un pla estratègic per a l’escenari que s’estava vivint i amb el qual va sorgir l’acció ‘Matarranya solidari’. En esta es van crear uns bons d’allotjaments, serveis i productes que es van oferir a un Centre de Salut de Sòria com a agraïment pel seu treball i esforç.
Paral·lelament es va organitzar una xerrada informativa sobre les normatives i protocols per a aclarir dubtes sobre la nova situació.

D’altra banda, prèviament al confinament des de l’AEM es van establir altres taules de treball per a desenvolupar i executar propostes dins d’un Matarranya més sostenible. D’estes únicament ha pogut arrencar el projecte ‘Pasión por el Olivo’. No obstant això, la previsió és reprendre la resta de projectes a finals de l’estiu. A més, es mantenen les promocions anuals de productes de comerços i serveis del Matarranya i noves campanyes de promoció del territori com a destí. En definitiva, va afegir la presidenta, “el volem és ajudar i arribar a tots els empresaris de la comarca perquè les seues empreses es recuperin al més aviat possible”.

Actualment l’Associació compta amb 180 membres d’empreses que varien des de comerç, serveis, productes, construcció i turisme. Dins de la campanya’Som territori, Som futur’ s’està promocionat els objectius de l’Associació per a divulgar els seus avantatges i arribar al màxim d’empresaris de la zona, que en la seua majoria es desconeixen entre elles i mitjançant l’Associació poden establir vincles. En este sentit, “treballar amb les empreses locals fa que es creon més llocs de treball i que els diners es quedon en la zona, això al final dóna riquesa als nostres pobles i a les persones que vivim aquí. A més, en estar més a prop s’és més sostenible i es contamina menys”, va sentenciar Marta Ferrás. La pàgina web empresariosmatarranya.com inclou tota la informació per a poder afiliar-se, a més, ara existeix una promoció del 50% en la quota.

Pròximament a Ràdio Matarranya 107.7 iniciarà un nou espai radiofònic diari en el qual es podran descobrir les empreses i històries que hi ha darrere de l’Associació.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank