Logotips d'organismes oficials

La Comarca del Matarranya organitza el primer pleno extraordinari virtual amb els consellers

Els punts tractats van ser l'aixecament dels processos administratius comarcals, l'aprovació d'un avançament d'ajudes a agrupacions musicals i el treball comarcal per departaments

Els consellers es van reunir per primera vegada en un ple extraordinari realitzat de manera telemàtica. NDM

La tarde del 12 de maig la Comarca del Matarranya va organitzar un ple extraordinari amb els consellers comarcals i per primera vegada en la història el va realitzar de manera telemàtica. El ple extraordinari del Consell Comarcal va tenir tres punts principals a tractar.

En primer lloc, el president de la Comarca del Matarranya, Rafa Martí, va exposar la resolució de presidència per la qual es procedia a l’aixecament de la suspensió dels procediments administratius per àrees comarcals. Ja que amb la instauració de l’estat d’alarma i el confinament la pràctica totalitat d’aquests processos es van veure paralitzats o anul·lats.

D’altra banda, el segon punt d’aquest ple va ser destinat a l’aprovació de l’avançament de subvencions pel foment i desenvolupament de la formació musical en el 2020. Per unanimitat tots els consellers comarcals van estar d’acord amb l’anticipació de l’ajuda a les agrupacions musicals. Un avançament al 100% que habitualment s’oferia a la fi d’any però que arriba abans per a intentar ajudar a aquestes associacions musicals. D’aquesta manera, les beneficiades seran l’Associació Musical Peñarbés, la Federació Musical del Matarraña, l’Associació Musical Francisco Turull i l’Associació Musical Banda Comarcal San Antón.

Video Thumbnail

Subvencio Comarca Associacions Musicals

La tarde del 12 de maig la Comarca del Matarranya va organitzar un ple extraordinari amb els consellers comarcals i per primera vegada en la història el va realitzar de manera telemàtica. El ple extraordinari del Consell Comarcal va tenir tres punts principals a tractar. En primer lloc, el president

En tercer lloc, i com a punt central del ple, el president va explicar l’actuació comarcal per departaments durant l’estat d’alarma. Ja que la majoria dels serveis que ofereix la Comarca es van veure afectats i van haver de reestructurar-se per a poder seguir presentat les seves assistències. En aquest sentit, Rafa Martí va destacar la important labor realitzada pel Departament dels Serveis Socials per a poder continuar oferint ajuda a través de la teleassistència.

La resta dels departaments han continuat la seva labor de manera telemàtica com és el cas del Departament d’Esports, que setmanalment han elaborat vídeos perquè els usuaris poguessin continuar fent exercici des de les seues cases. Des de Cultura van organitzar un Sant Jordi mitjançant vídeos i que va comptar amb prop de 90 propostes literàries. Pel seu costat Medi Ambient, ha arreglat els desperfectes causats pel temporal Gloria en la Via Verda. I, entre altres, des de Turisme han elaborat juntament amb l’Associació d’Empresaris una estratègia de promoció per al territori. A més, durant aquests mesos La Comarca també ha mantingut els serveis essencials com la recollida de basures i ha continuat realitzat les analítiques d’aigua. De la mateixa manera, des de l’inici de la pandèmia La Comarca va constituir la UCOCAL, Unitat de Coordinació Operativa Comarcal, que integra els serveis de Protecció Civil, Salut Pública i Serveis Socials i a través dels quals s’han definit els treballs d’actuació.

De cara al futur, el president Rafa Martí va explicar que treballaran en dues línies principals. D’una banda, centrant-se en l’entitat comarcal, en la creació d’un pla de contingència i de riscos laborals per a iniciar la incorporació regular dels tècnics i treballadors. I, d’altra banda, en els projectes i activitats programades per la Comarca, que tal com va assegurar el president “són les més complicades de definir”. L’entitat compta amb una gran quantitat d’activitats enfocades a usuaris i a través de les quals obté una sèrie d’ingressos; amb la suspensió d’aquests a causa de la crisi sanitària no hi ha nous beneficis i això produeix un desequilibri pressupostari que ha de reajustar-se. “Cal intentar rectificar algunes partides per compensar aquesta pèrdua d’ingressos”, va explicar Martí. El president també va mostrar la seva preocupació de cara a setembre quan aquestes activitats es reinicion, ja que tenint en compte la situació actual no se sap que succeirà amb elles.

Respecte als consellers, Carmen Agud consellera comarcal portaveu de PAR i vicepresidenta de La Comarca va recolzar la importància del treball fet per La Comarca de l’ens comarcal, així com la seva manera d’actuació durant l’estat d’alarma. Una idea que també va secundar Fernando Mallén, conseller portaveu de Chunta Aragonesista.

No obstant això, pel seu costat el portaveu del Partit Popular, Carlos Boné, va expressar la seva “sorpresa” quan la institució no va proposar alliberar part del pressupost per a oferir ajudes als qui les necessitessin com han fet comarques com Maestrazgo. “Pensàvem que s’anava a parlar d’actuacions relacionades amb la crisi sanitària i simplement es va explicar el treball d’aquests mesos de la comarca en els diferents departaments”. El portaveu del PP va explicar que “des del nostre grup creiem que alguna cosa sí que es pot modificar i ens reunirem per a poder intentar plantejar modificacions. Crèiem que corresponia a l’equip de govern, però no ho han fet”.

Video Thumbnail

Ple Comarcal

La tarde del 12 de maig la Comarca del Matarranya va organitzar un ple extraordinari amb els consellers comarcals i per primera vegada en la història el va realitzar de manera telemàtica. El ple extraordinari del Consell Comarcal va tenir tres punts principals a tractar. En primer lloc, el president

JOSÉ BLANCH

 

Mitjans