Logotips d'organismes oficials

L’Estat d’Alarma afecta els actes previstos per al juny

Mentre que Queretes havia d'acollir la Trobada Provincial de Bandes de Música, Lledó esperava amb ànsies l'actuació de la Ronda de Boltaña

La Ronda de Boltaña és una de les agrupacions musicals amb més èxit d'Aragó. / Foto: arainfo.org

L’actual situació de crisi sanitària derivada de la COVID-19 ha suposat la suspensió temporal o la cancel·lació de la majoria de festivals que s’anaven a celebrar al Matarranya durant els propers mesos. Des de la Quema de Artistas i el Matarranya Íntim, fins al Franja Rock o el MAT, són nombroses les cites posposades.

Este mes de juny, a més, hi havia dues cites molt esperades: la Trobada Provincial de Bandes de Música de la Diputació de Terol, que este any es celebrava a Queretes, i l’actuació de l’emplemàtica Ronda de Boltaña a Lledó.

Pel que fa a la primera, es tracta de l’esdeveniment de referència per als músics de la provincia en el que anualment i des de fa gairebé trenta anys es celebra una trobada en la que cada agrupació musical toca un repertori variat. La cita s’havia de dur a terme el 21 de juny a Queretes, amb actuacions de la banda de Cella i Utrillas. “S’han paralitzat totes les subvencions i la majoria d’ajuntaments han suspès totes les activitats fins després de l’estiu”, va comentar José Manuel Compte, director de l’Associació Musical Francisco Turull de Queretes.

A banda, el 27 de juny Lledó havia d’acollir a l’emblemàtica Ronda de Boltaña. Una jornada que es preveia de convivència i amb gran afluència de públic al municipi, per a la qual s’havia preparat un dinar popular i una ronda pels carrers. “Fa un any que ho teníem contractat, ja que la Ronda de Boltaña té una llista d’espera molt llarga”, ha concretat l’alcaldessa, Maria Teresa Crivillé. Si més no, la cancel·lació no es dóna per reafirmada i l’ajuntament segueix en contacte en la formació musical. “Òbviament no es podrà fer una celebració com la que preveiem, però estem dialogant amb la Ronda la possibilitat de fer-ho en un aforament més reduït i en les mesures de seguretat. Estem a l’espera de veure com evolucionen les properes setmanes”, ha incidit Crivillé.

SABINA COLOMÉ
Mitjans