Logotips d'organismes oficials

L’última prova de Sierras Matarraña d’este any se celebra a Mont-roig

Gairebé un centenar de persones ja s'han inscrit a la cicloturista que tindrà lloc el diumenge 8 d'octubre

Video Thumbnail
L'última prova del projecte 'Sierras Matarraña' se celebrarà a Mont-roig
Els amants del ciclisme de muntanya tenen una nova cita al Matarranya, parlem de la cicloturista que s'organitza des de Sierras Matarraña Series. Un esdeveniment que tindrà lloc a Mont-roig el diumenge 8 d'octubre i ja compta amb gairebé un centenar d'inscripcions. La competició pretén tancar l'any

Els amants del ciclisme de muntanya tenen una nova cita al Matarranya, parlem de la cicloturista que s’organitza des de Sierras Matarraña Series. Un esdeveniment que tindrà lloc a Mont-roig el diumenge 8 d’octubre i ja compta amb gairebé un centenar d’inscripcions. La competició pretén tancar l’any ciclista que s’ha composat per 5 esdeveniments que han passat per Pena-roja, Torredarques, Fondespatla, Ràfels i, ara, Mont-roig . “És la cirereta perfecta per a Sierras Matarraña Series. Ja hem fet el tall més competitiu, més esportiu, totes les proves federades. En esta última el que pretenem és fer una gran festa del ciclisme de muntanya amb dos distàncies sense dificultats tècniques”, afirma Luis Lizana, de Sierras Matarraña.

Els dos recorreguts plantejats han estat escollits per disfrutar d’un Matarranya que ja està pràcticament vestit amb un ambient tardorenc. Tots dos recorreguts partiran de Mont-roig, es dirigiran fins a Torredarques, on hi haurà un pas al quilòmetre 20 amb avituallament i un cop passada la nacional 232 per un túnel, el ciclista que s’haja inscrit a la cursa curta (26km) tornarà a Mont-roig. Els esportistes que hagen escollit la carrera llarga faran una volta fins al terme de Pena-roja, pujaran al ‘Port de la Mançana’ en una ruta de 46 Km i gairebé 1.000 de desnivell.

Amb este esdeveniment es tanca la temporada de Sierras Matarraña Series 2023. Una temporada que segons l’organització ha servit per a que “el ciclisme del Matarranya es conega més que mai“. Lizana destaca que “tenim bones referències d’hostalers de la zona i de gent que ha conegut el Matarranya a través de les curses i ha tornat diverses vegades a recorrer les sendes”, cosa que afirmen “és el nostre sant i senya”. Segons l’organització “el balanç general, a nivell de competició, és de un notable. En alguna prova podríem haver tingut alguna inscripció més. Però la finalitat és la promoció del territori i que es conega el ciclisme de muntanya de Sierras Matarraña a nivell nacional”.

Per a esta cinquena i última prova, ja ho tenen tot preparat, per la qual cosa ja comencen a mirar de cara al futur “per a l’any que ve, de moment volem plantejar la prova de les 5 localitats, una marató que tenim de 60 km i a poc a poc, però amb passos ferms, anar ampliant una mica el territori de Sierras Matarraña amb localitats annexes i orografies similars. I estem plantejant per al 2025 poder fer una gran prova internacional aquí”.

Les inscripcions per a esta cicloturista estan obertes i que els ciclistes interessats podran apuntar-se fins al dia 5 d’octubre a la pàgina web de Sierras Matarraña.

ISABEL APARICIO
Mitjans