Logotips d'organismes oficials

Fondespatla publica un llibre que reunix les iniciatives que van realitzar durant el confinament

L'obra recopila el repte literari, el repte gastronòmic i les cartes per animar a la gent del poble que enviaven des de fora del municipi

Està disponible a l'Ajuntament de la localitat per un donatiu de 8€ que costeja l'edició de l'exemplar. | Foto: NDM

La localitat de Fondespatla va ser una de les més actives durant el confinament animant als seus veïns a participar en diferents reptes amb la finalitat d’unir-los malgrat la distància. Ara, diversos mesos després, des del consistori han recopilat totes les contribucions dels veïns i veïnes del poble i les han publicat en un llibre en format de revista. Segons la pròpia alcaldessa de la localitat, Carmen Agud, “més que un llibre bonic, és una obra que té un valor sentimental molt gran”.

El recopilatori dels reptes del confinament es titula “Fuentespalda unida, nunca será vencida” i està disponible a l’Ajuntament de la localitat per un donatiu de 8€ que simplement costeja l’edició de l’exemplar, “no volem fer cap mena d’ànim de lucre, és perquè la gent ho tinga com un record d’estos moments, aprofiten les receptes i puguen recordar els missatges d’ànim del confinament”, explicava l’alcaldessa de Fondespatla.

El llibre ha tingut una gran recepció entre els veïns del municipi, tal com assegurava Agud, “és una cosa íntima, als del poble, com ens coneixem i tenim una relació especial entre els uns i els altres la veritat que els ha agradat molt”.

Entre els diferents reptes que es van realitzar, es troba el repte literari relacionat amb Sant Jordi, en el qual els veïns compartien refranys, paràgrafs, fragments o llibres especials per a ells i que desitjaven compartir amb la resta de la població. També van proposar un repte gastronòmic per a intercanviar receptes en els bandos del poble. Una idea, igual que la dels refranys, per a continuar conservant la tradició del poble. Per exemple, este repte, i ara el llibre també, va comptar amb la recepta de les farinetes. A més, este recopilatori també inclou les cartes epistolars per a animar a la gent del poble i que eren enviades des de fora de Fondespatla per gent vinculada al municipi. D’altra banda, també es va proposar un repte en el qual animaven a realitzar quadres de tela de 20×20 amb els quals van realitzar tres grans tapissos ara exposats en l’espai Cubic del poble.

Mitjans